Koledzy,
muszę wymienić zawias klamki drzwi kierowcy. Jakie narzędzia będą mi do tego potrzebne i jak się do tego zabrać? Pewnie trzeba boczek zdjąć i od środka się dostawać jakoś.
Pozdrawiam
Koledzy,
muszę wymienić zawias klamki drzwi kierowcy. Jakie narzędzia będą mi do tego potrzebne i jak się do tego zabrać? Pewnie trzeba boczek zdjąć i od środka się dostawać jakoś.
Pozdrawiam
Jest: Jaguar XF 3.0 V6
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
Jeśli mówisz o klamce zewnętrznej to przerabiałem to miesiąc temu. Kilka kluczy i bardzo dużo cierpliwości będzie Ci potrzebneGdzieś na forum jest tutorial jak wymienić wspomnianą klamkę.
Wytapatalkowane z SGS2
Z cierpliwością u mnie jest duuuży problemO te klucze właśnie mi chodzi - jakie one mają być? Spróbuję znaleźć tutorial
![]()
Były: Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115 KM => Hyundai Coupe FX 2.0 (RD2) => Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 => Honda Accord VI 2.0 VTEC => BMW 118d E87
Junak 126
Znajdź wątek o rozbieraniu boczka drzwi, pozniej odkrecasz dwie śrubki od klamki - jedna od wewnętrznej strony drzwi, druga z boku. Przesuwasz klamke do przodu i gotowe. Wykrecasz zawiasik krzyzakowym śrubokrętem i montujesz. Klucze to chyba imbusy i torxy o ile pamietam i klucz 10 bodajże do odkręcenia śruby od wewnętrznej strony drzwi -uważaj, zeby śruba nie spadła Ci na doli tyle. Łatwizna. Najgorzej zdjąć boczek
![]()
Dziękuję toyfelZ torxami tylko będzie problem :/
Junak 126
Otwórz drzwi i zobacz z boku jakie sa śrubki. Ta na poziomie klamki jest ta, która musisz wykręcić.