Witam
jestem nowy na tym forum, niedawno kupiłem swoją 2-gą już włoszkę, ale niestety nie wszystko jest idealnie.
Problem mam z szybą po stronie kierowcy. Wiem tematów jest sporo, czytałem wszystkie lecz nic nie pomogło
chodzi o domykanie szyby w momencie zamknięcia drzwi. Otwieram drzwi, szyba ładnie idzie w dół lecz jak zamykam to nie domyka się do końca.
Zrobiłem test i tak chyba z 30 razy pod rząd zamykałem i otwierałem drzwi i na końcu szyba całkiem zeszła na dół. programowałem je 5 sek w dole i 5 sek w górze po zamknięciu i nic, nawet po 30sek trzymałem, też nic.
inne dziwne zjawisko, jak otworzę szybę do końca i później chce je zamknąć to idzie sama do góry, ale jak ja później znowu otworze tak moze do połowy i chce ją później zamknąć to ona już automatycznie się nie zamknie co więcej co jakiś kawałek zama staje i trzeba znowu nacisnąć przycisk. (ktoś wie o co może chodzić?)
Drzwi pasażera są ok (były wymieniane bo auto było lekko uszkodzone) tam nawet da się zamknąć i otworzyć szybę przy otwartych drzwiach, czego z szyba od strony kierowcy nie da sie zrobić.
jak już wcześniej pisałem drzwi pasażera były wymieniane, i mam cały mechanizm ze starych drzwi, więc wpadłem na pomysł żeby przełożyc go do drzwi kierowcy, mam pytanko czy to będzie pasować? a może sam silnik da sie jakoś podmienić. Gdzieś czytałem ze aku może być za słąby, i w sumie kwalifikuje się do wymiany, ale drzwi pasażera chodza ok.