Witam jak złapę w ręke wahacz górny i potrząsne to sie buja. Czy tak powinno być.
Witam jak złapę w ręke wahacz górny i potrząsne to sie buja. Czy tak powinno być.
Żaden element nie powinien mieć luzow. Nie potrzasaj nim tylko sprawdź czy tuleje siedzą sztywno i czy sworzen jest ok. Sworzen najlepiej sprawdzić jak wahacz jest j3szcze na aucie. Łapiesz wtedy za zwrotnice i szarpiesz. Żadnych stukow nie powinno być słychać. Jak czuć luzu i zwrotnica się lekko buja to wahacz zmarł
wysłane z WC
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 17-08-2014 o 18:40
[C
No buja sie lekko i skrzypi. Podczas jazdy sa stuki i skrzypienie. A moze sie troche poluzował??
Wątpię żeby się poluzował. Będzie do wymiany. Moja rada to jedź na stację diagnostyczną i sprawdź co jeszcze do wymiany, zrób od razu wszystko.
Za jakiś miesiąc będę robił przegląd więc dowiem się wszystkiego. Wytrzyma jeszcze??
Nikt tego przez neta nie zobaczy, skoro jak to sam określiłeś, złapiesz go i się ,,buja" to ja bym jechał prosto na wymianę, i nie za miesiąc tylko jutro.
Dzięki
Dodano po 2 minutes:
A i jeszcze jedno. Zbierzność miałem dobrą a teraz lipa i ściąga w prawo co to może być??
Ostatnio edytowane przez stachuelo18 ; 17-08-2014 o 20:02 Powód: Dodano
jak stuka i puka zawias to zbieżność poszla sie paść
Trzeszczy mi też zawieszenie z przodu na dołkach i takie tam. To może być spowodowane tymi wahaczami??