Witam ponownie. Mam problem iz po wymianie wahaczy gornych i lacznikow stabilizatora nadal trzeszczy przod, pukanie ustalo po wymianie tych wahaczy ale trzeszczenie nadal jest. Najbardziej przy ruszaniu lub hamowaniu. Mial ktos taki problem??
Witam ponownie. Mam problem iz po wymianie wahaczy gornych i lacznikow stabilizatora nadal trzeszczy przod, pukanie ustalo po wymianie tych wahaczy ale trzeszczenie nadal jest. Najbardziej przy ruszaniu lub hamowaniu. Mial ktos taki problem??
Tuleje dolnych wahaczy.
Mi na trzeszczenie pomogło nasmarowanie tych tulei. Już ponad pół roku spokój jest.
Wymien wahacze dolne z przodu i bedzie po problemie mialem to samo( skrzypialo, chrobotało przy niskiej temperaturze i na duzych hopach takich jak progi zwalniajace) tydzien temu wymienilem i nic nie trzeszczy, takze wymienialem gorne wahacze ktore piszczaly. Nie wymieniaj tuleji bo ci sie to nie bedzie oplacalo wahacz dolny kupisz juz od 150 zl( moze nie najlepszej jakosci) ale lepsze to niz tuleje ktore moze i wytrzymaja dluzej ale sworzeń moze byc juz wysłużony.
Zauważyłem ze puka i trzeszcz jak jest mokro i deszcz pada, tak to jest cicho. Mam do wymiany koncowki drazkow moze to byc ich wina??
Jedź do SKP, zapłać 20PLN i będziesz dokładnie wiedział co masz do wymiany![]()
Ja też miałem że skrzypiało, ale nie jak było mokro tylko gorąco, okazała się tylna tuleja w dolnym wahaczu, wymieniłem cały i ustało i wstydu już nie byłoJak chcesz to mam z mojej rozbitej alfy prawy wahacz FAST po przebiegu 1000km i lewy który w kartonie leży
A Pukać to puka pewnie końcówka też to przerabiałem i Mam też uż ywane Febi Blistein 8tysi zrobione ale dalej idealne
![]()
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 99' - była
Alfa Romeo 156 SW Distinctive 1.9 JTD 16V 04' powered by @sdero [conmir.pl] 185KM 370NM - była
Alfa Romeo GTV Lusso 3.0 V6 24V 98' - była
Alfa Romeo 156 SW SportPack 3 2.4 JTD 10V 01' powered by @sdero [conmir.pl] 200KM 400NM -była
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 24V 02' Distinctive - była
Peugeot 508 SW 2.0 HDi Active 12' - jest
Alfa Romeo 156 3.0 V6 24V 05' Distinctive - jest
Pomyślcie o niej jak o Angelinie Jolie. Słyszeliście, że jest szalona, że jada tylko klej do tapet, ale chciałoby się, prawda?