Witajcie,
jak w temacie- od czasu do czasu podczas jazdy na rozgrzanym silniku mój samochód potrafi stracić moc i zadymić na czarno. Raz zdarzyło się to mi podczas przyśpieszania po ruszeniu spod świateł, a dziś siostrze. Po zgaszeniu silnika i odpaleniu go ponownie problem znika, ale kontrolka dalej świeci i wyświetla błąd silnika na zegarach.
Po podłączeniu komputerka błąd który znajduję to problem z ciśnieniem paliwa. Niestety nie wiem jaki jest kod błędu i nie mam jak teraz tego sprawdzić. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?
Dodam, że auto po przeglądzie wszystkie filtry są nowe. Paliwo lane tylko te droższe.
Gdzieś czytałem, że może pomóc czyszczenie zaworka na pompie paliwa przy silniku.
Dodam również, że dość mocno zaczął mi cieknąć olej z rury przy intercoolerze, możliwe że opaska jest niedokręcona, ale pewności nie mam. Olej w silniku jest i go nie ubywa. Głupia głupota, ale na co dzień jestem daleko od domu, a siostra oczywiście nie ma kasy żeby jechać gdzieś i zostawić samochód, żeby to sprawdzili. A ja będe dopiero 20 marca...
Znalazłem podwieszony temat na forum o tym problemie, także przepraszam za bałagan. Nie mniej druga sprawa pozostaje aktualna.
A druga sprawa dotycząca moich wątpliwości to: czy pasy do 147 przedliftowej i poliftowej są takie same? Potrzebuje pas na lewy przód do wersji 5d bo mój się nie chce zwijać jak należy i mnie to irytuje. Na allegro jest tego mnóstwo, ale mało kto pisze z jakiego rocznika pas pochodzi, a szkoda kasy na kupowanie w ciemno.
Z góry dziękuję za pomoc![]()