Witam niedawno zakupiłem swoje alfa romeo 156 2.5 V6 i mam pewien dziwny problem, a mianowicie samochód bardzo fajnie jeździ wszystko super ale zegar temperatury wody w czasie jazdy po mieście dochodzi do 70 stopni po czym nagle spada do około 60 stopni mimo przejechania 15 km nic się nie zmienia praktycznie nie ma możliwości przekroczenia temperatury 70 stopni.Jeżeli toczę się za kimś w korku wtedy wskaźnik pokazuje około 73 stopni i załącza się wentylator,ten po prawej stronie patrząc po podniesieniu maski na chłodnicę.Nie ubywa mi płynu chłodniczego wąż od termostatu do chłodnicy jest ciepły i miękki po naciśnięciu zero wycieków sprawdzałem kilkukrotnie.Co może być przyczyną tego dziwnego zachowania ?? Jak zdiagnozować czy to czujnik temperatury zawodzi czy też termostat?
Sprawa nr dwa czy ktoś może podpowiedzieć jak wypolerować runnery kolektora ssącego ponieważ na jednym z nich mam delikatne wżery które psują cały obraz pod maską.
Temat trzeci podgrzewanie foteli czy może ma ktoś schemat jak powinna wyglądać wiązka od foteli ponieważ po naciśnięciu przycisku podgrzewania gaśnie dioda lecz fotele nie grzeją.
Z góry dziękuje za wszelkie porady pozdrawiam Michał