Witam MAM PROBLEM Z OBROTAMI(ALBO MNIE SIĘ WYDAJE),AUTO PO NOCY ODPALAM OBROTY SCHODZĄ W DÓŁ ( DO CZERWONEJ KRESKI) PO CZYM SĄ NA NORMALNYM POZIOMIE(900-950).CZY TO NORMALNE ZJAWISKO?
Witam MAM PROBLEM Z OBROTAMI(ALBO MNIE SIĘ WYDAJE),AUTO PO NOCY ODPALAM OBROTY SCHODZĄ W DÓŁ ( DO CZERWONEJ KRESKI) PO CZYM SĄ NA NORMALNYM POZIOMIE(900-950).CZY TO NORMALNE ZJAWISKO?
czyżby czujnik ciśnienia paliwa? Masz jakiś pomysł?
ja miałem wahania gdy padł alternator...
Może to wynikać z soft startu alternatora i łączy się to ze słabym akumulatorem.
Sprawdzę aku a może to być altek ze 2 razy zdarzyło się ze kontrolka późno zgasła.Dam znać podziękował
Dzięki pawonie ALTEK powoli MA DOŚĆ ,na zgaszonym pokazuje 11,5 przy uruchomieniu są obroty niskie jak dostaje impuls na 13,8 to obroty są wyższe
To w takim razie nie altek tylko akumulator tak jak pisałem. 13,8V nie jest niskim poziomem ładowania.
Ok zacznę od tańszych rzeczy naładuje aku,niby pokazuje zieloną kropkę czyli jest ok ale kropką nie należy się sugerować. To napiszcie jaka powinna być bateria u mnie bo mam chyba 62 lub 65 amh,w firmie jest elektryki ma na stanie dobre akumulatory zamienię i zobaczę.Dzieki
A alternator powinien być 100 czy 120 ?