witam pytanie posiadam Alfę 156 kombik :-D od nie dawna darowałem jej drugie życie :-) w silniku zerwał się pasek tak ją przyholowałem wymieniliśmy<br>- Głowica używana kompletna <br>- dwa tłoki używki pozostałe dwa były ok <br>- nowe pierścienie na wszystkie tłoki komplet<br><br>Silnik uruchomiony z dnia na dzień nabrał mocy wiec na Moc nie narzekam ! jak mu depnę zbiera sie na dzień dzisiejszy zastanawiam sie z sprawą obrotów a wiec alfa na luzie silnik rozgrzany rozpędzam od 1000 do 2000 obrotów i przy 2000 jak trzymam za pierwszym razem ale nie zawsze ma takie zamulenie i po chwili wraca jak docisnę więcej wszystko jest ok w trakcie jazdy z obrotami 1300 do 2200 w tych granicach czasami szarpie jak spoglądałem na komputer diagnostyczny przy tych obrotach zawór wariatora powyżej 2000 się włącza czy to jego wina ? <br><br>Rozrząd ustawiony na Blokady ! czujnik zegarowy wszystko zakupiłem do remontu <br>wariator - reperaturka wymieniona sprężyna i podkładka<br><br>może być to wina dziurawego wydechu ? szykuje wymianę całego układu<br><br>oczywiście błedów brak w centrali