Pytanko. Rozglądam się za nowszą 159 (z końca produkcji). Nie ma za dużego wyboru, tym bardziej że chcę tylko benzynowy silnik (2.2JTS lub 1.75TBi). Nie upieram się zatem żeby wersja koniecznie była Distinctive. Te w wersji Progression (możliwe że na polskim rynku te wersji nazywały się Sport bo takie u nas sprzedawano jako tańszy wariant w 2011, natomiast w holenderskim katalogu z 2011 ciągle używali nazwy Progression) maja materiałową tapicerkę czarną z białym czy szarym tłem plastra miodu z białymi/czy szarymi przeszyciami (standardowy Progression) lub z czerwonymi i czerwonym plastrem miodu (pakiet Sport):
Nigdy takich na żywo nie widziałem/nie dotykałem, interesuje mnie opinia ludzi którzy mieli z takimi do czynienia, czy fajnie wyglądają na żywo (nie tandetnie), czy są trwałe, czy są przyjemne w kontakcie, czy łatwo się je czyści (jak w porównaniu do alcantary czarnej (z wersji do 2010), lub łączonych tapicerek skóra + materiał z wersji Distinctive 2011)
Odnośnie panelu środkowego - w obecnej Distinctive mam ryflowany aluminowy panel. Ten czarny z Progression 2011 to jakies malowane/anodowane aluminium czy plastik? Jeśli plastik to nie wygląda tandetnie na żywo?
Pytam bo nie wiem czy się takimi w ogóle interesować.