Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: "powolny" wskaźnik poziomu paliwa

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Pszczyna
    Auto
    AR 147 1.9 jtd

Domyślnie "powolny" wskaźnik poziomu paliwa

Witam!

w poniedziałek (26.10) zatankowałem do pełna, wsiadam do auta a tam dalej rezerwa świeci. Przejechałem około 10 km i wskaźnik przez cały czas powoli podnosił się w górę (prawie niezauważalnie). Dziś rano jak (30.10) jechałem do pracy, zrobiłem na tym pełnym baku już przeszło 100 km i wskaźnik ustatkował się na właściwym poziomie. Co może być przyczyną tal wolnego podnoszenia się wskaźnika?

Dodam że byłem już u mechanika, to wysłał mnie do elektryka, a jak odwiedziłem pobliskiego elektryka to wysłał mnie do mechanika! Borykał się ktoś z podobnym problemem?

Użytkownik Romeo Avatar beriba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Pływak się pewnie zalał. Też tak raz miałem i się więcej nie powtórzyło więc się nie martw

Wyryte rantem felgi

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Poznan/Wrzesnia
    Auto
    Była AR 159 2.0 JTDm, Byla AR 147 FL 1.6 TS 105KM Distinctive

Domyślnie

Cytat Napisał Proj3cT Zobacz post
    Witam!

w poniedziałek (26.10) zatankowałem do pełna, wsiadam do auta a tam dalej rezerwa świeci. Przejechałem około 10 km i wskaźnik przez cały czas powoli podnosił się w górę (prawie niezauważalnie). Dziś rano jak (30.10) jechałem do pracy, zrobiłem na tym pełnym baku już przeszło 100 km i wskaźnik ustatkował się na właściwym poziomie. Co może być przyczyną tal wolnego podnoszenia się wskaźnika?

Dodam że byłem już u mechanika, to wysłał mnie do elektryka, a jak odwiedziłem pobliskiego elektryka to wysłał mnie do mechanika! Borykał się ktoś z podobnym problemem?
    Mialem raz taki przypadek w swoim TSie niedlugo po zakupie, czyli 3 lata temu. Potem problem sie juz nie pojawil.
    Jedynie mozna podpiac pod kompa i sprawdzic czy nie ma bledu czujnika poziomu paliwa - u mnie przy sprawdzeniu przed zakupem cos takiego bylo. Byc moze to efekt kobiecego jezdzenia dom-praca-dom przez poprzednia wlascicielke