Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Próba lokalizacji dziwnego dźwieku..... ktoś, coś ???

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Ultra Violence
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    Maserati Quatroporte GTS

Domyślnie Próba lokalizacji dziwnego dźwieku..... ktoś, coś ???

Witam,

Od jakiegoś tygodnia borykam się z próbą zlokalizowania dziwnego dzwieku slyszalnego w srodku samochodu wylacznie podczas jazdy po nierównościach. Dzwiek ten kojarzy mi sie ze starymi zawiasami, popiskiwaniem i nie mam pojecia co moze byc jego przyczyna. Nie jest to nic zwiazanego z zawieszeniem ani klima, aczkolwiek dzwiek przypomina troche piszczenie zepsutego wiatraka (sprawdzone przy wylaczonej klimie dalej piszczy). Pojawia sie to wraz z przejezdzaniem przez nierownosci ale przy duzych predkosciach (powiedzmy 100 km/h) przy jezdzie po Gdańsku (drogi jakie tu sa kazdy z trojmiasta wie) jest on slyszalny niemal caly czas co strasznie wkurza. Dzwiek moim zdaniem dobiega z okolic srodkowego slupka od strony pasazera, chociaz czasami mi sie wydaje ze bardziej z tylu a czasami ze bardziej z przodu - wiec tak naprawde cholera wie. Może ktoś ten temat i ten dzwiek przerabiał już u siebie? Najlepiej slychac przy koncu filmu.

https://youtu.be/jVSA79QO7DY

Użytkownik Maniak resoraków Avatar ernest159
    Mieszka w
    Biała Podlaska
    Auto
    były 156 FL 1.9 JTD, 159 1.9 JTDm ,159 2.4 JTDm,159 2.4 210 Ti

Domyślnie

Ciężko z filmiku coś wywnioskować bo nie wiem o który dźwięk Ci chodzi. Ten szelest to ten niewiadomy dźwięk czy to twoja kurtka ? Ja miałem ( w tej obecnej, nie w mojej-Twojej )dziwny dźwięk z okolic słupka, pojawiał się przy większych prędkościach, w trakcie mijania z innym pojazdem. Szukałem bardzo długo i znalazłem zawiasy maski ! Przy większych prędkościach delikatnie podrywa maskę ( szkoda że jest tylko zamek na środku a nie dwa po bokach) i zawiasy wydawał dziwny dźwięk. Po posmarowaniu nastała cisza Spróbuj na postoju poruszać szybko maską ( na otwartej i zamkniętej ) i posłuchaj . Może to.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar Ultra Violence
    Mieszka w
    Zamość
    Auto
    Maserati Quatroporte GTS

Domyślnie

No wiem, że filmik nie najlepszy ale to popiskiwanie ciezko złapać "czysto" na nagrywaniu, może po prostu alfa za Toba teskni i piszczy ?
    A tak na powaznie to sprobuje poruszac maską bo rzeczywiscie jest to dzwiek podobny do tego przy zamykaniu maski