Witam
Koledzy może ktoś już miał taki problem.
Otóż w mojej Alfie 159 2.4 JTDm klimatyzacja zwariowała. Nie chłodzi a wieje gorącym powietrzem. Temperaturę jak ustawię na np. 20 stopni to chyba grzeje na maksa bo tak gorąco. Muszę ją zmniejszyć na 16 aby leciało chłodne a nie zimne powietrze.
Podłączyłem kompa i pokazuje błąd: zwarcie na masie. Nie bardzo rozumiem o co może chodzić??? Przedtem klima normalnie działała.
A jeszcze dodam, że na panelu klimy jak chcę włączyć full auto to tylko mi ustawia nadmuch na nogi nie mogę wybrać np. wszystkich trzech opcji nawiewu (w wcześniej się dało.
Byłem na stacji i Sprawdziłem czy jest czynnik i czy czasem nie ma jakiegoś przecieku. Gość powiedział, że wszystko jest OK dobił gazu i uzupełnił olej (standardowy przegląd) Powiedział mi tez że podczas pracy klimy coś różnie ciśnienia skaczą cokolwiek to może oznaczać nie wiem???
Nie wiem co się stało tak z dnia na dzień i już to trwa i nie mogę się z tym uporać. Czy możliwe że ten panel się zepsuł??? Czy może coś się rozprogramowało??? Dodam tez że w samochodzie mechanik kiedyś odłączał akumulator bo wymieniałem olej w skrzyni i musiał się dostać do wlewu na skrzyni. Ale wcześniej też był akumulator odłączany przy różnych pracach przy Alfie i nic się nie resetowało.
Proszę o jakieś wskazówki co mogło mi się przydarzyć lub zepsuć???
Pozdrawiam wszystkich