Cześć,
Mój pierwszy post na forum![]()
Niedawno kupiłem 147 1.6 120KM + LPG. Chodziła za mną od dłuższego czasu, postanowiłem "zaryzykować"![]()
Trochę rzeczy już ogarnięte, a mianowicie:
- Olej
- Tarcze przód
- Czyszczenie sworznia zmiany biegów (gałka ciężko chodziła, luz niestety nadal nie odbija, ale idzie przeżyć)
- Wahacze górne przód (nie chcieli przeglądu podbić)
- Końcówki drążków (j.w.)
- Nowe opony
Jeździ się bardzo dobrze, ale męczy mnie kilka spraw:
- Bicie przy hamowaniu, które czuć pod pedałem i po całym samochodzie (tak jakby delikatnie podskakiwał). Objaw występował już wcześniej, przed zmianą opon i tarcz hamulcowych. Czy przyczyną mogą być wahacze dolne? Na przeglądzie zaznaczyli mi kiepski stan tulei gumowo-metalowych.
Wiąże się z tym problemem (tak mi się zdaje) jeszcze błąd ABS/ASR. ABS łapie mi już przy lekkim hamowaniu, po kilkuset metrach włączają się już kontrolki i odłącza ABS.
- Drugi problem pojawił się dopiero dziś przy trochę dłuższej jeździe (~120km). W połowie drogi przy obrotach powyżej 3k zaczęła mi migać kontrolka silnika (Motor Control System Failure), pikało bez przerwy, wydaje mi się, że trochę stracił mocy, po zwolnieniu ustąpiło i wróciło do normy. Pojawiło się to jeszcze kilka razy przy przekroczeniu 3k obrotów. Kostka OBD na bluetooth pokazała mi błąd - Cylinder 2 - Misfire Detected (P0301 chyba). Przejechałem wcześniej około 300km (krótkie odcinki) i coś takiego nie występowało. Co może być przyczyną?
- Trzeci problem również pojawił się dziś w tej samej trasie. Polega na tym, że na desce rozdzielczej wszystkie wskazówki opadają i kontrolki gasną na dosłownie pół sekundy bez innych objawów. Działo się tak przez ostatnie 30km co kilkaset metrów.... wcześniej nie występowało. W rezultacie co chwile piszczały mi te same błędy (wcześniej wspomniane ABS/ASR) co doprowadzało do szału nie tylko mnie.
PomocyZ góry dzięki.
Wyniki wyszukiwania