witam czy ma ktoś spis wszystkich kontrolek błędów które mogą się pojawić w alfie 159.
wczoraj pojawiły mi się dwie i nie wiem o co chodzitrójkąt z wykrzyknikiem oraz taka chmurka... pomóżcie
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
witam czy ma ktoś spis wszystkich kontrolek błędów które mogą się pojawić w alfie 159.
wczoraj pojawiły mi się dwie i nie wiem o co chodzitrójkąt z wykrzyknikiem oraz taka chmurka... pomóżcie
Trójkąt to awaria VDC albo ASR ... tzn może komputer go automatycznie wyłaczyl. Ta druga kontrolka to awaria Hill holder w tym przypadku awaria jednego wyłącza drugie. Znajdź sobie instrukcje w pdf i ściągnij jest tego dużo w necie
Włoszka
1.9 JTD-m 8v 88KW - prosto, solidnie bezproblemowo
![]()
ok dzięki a ci z tą awaria vdc ale? Co się mogło z tym stać. Jak mi się to włączylo z dnia na dzień
Podepnij auto pod komputer. Słaby akumulator, awaria któregoś z czujników ABS. Nie wymieniałeś ostatnio piasty?![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
nie wymieniałem, kontrolki pokazały sie z dnia na dzien
A może sam wylaczyłeś? Ten guzik za skrzynia biegów :p. Przyczyn może być wiele komputer da ci odpowiedź
Włoszka
1.9 JTD-m 8v 88KW - prosto, solidnie bezproblemowo
![]()
nie wylaczałem ...po moim wyłączeniu i ponownym wlaczeniu dalej swieci katrolka...musze najpierw zakupic odbiornik ELM327
Może być uszkodzony czujnik pod pedałem sprzęgła bądź hamulca były takie przypadki, mogły zaśniedxieć styki na wejściu do pompy ABS albo tak jak koledzy pisali słaby akumulator
Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu
wicie co .wlaczyłem tempomat i kontrolki zgasły i sie juz nie pojawiły...kurde dziwne rzeczy sie dzieja
Alfa w garażu cieszy niczym da Vinci na ścianie salonu