Czy wie ktoś gdzie jest filtr paliwa w 2.0 TS? Bo mam dosyć już jechałem dzisiaj od mojej siostry autem Astrą II 1.4 90 KM i jest na pierwszym biegu dużo mocniejsze od mojego co może być tego przyczyna? Bo mam już dosyć tego :/
Czy wie ktoś gdzie jest filtr paliwa w 2.0 TS? Bo mam dosyć już jechałem dzisiaj od mojej siostry autem Astrą II 1.4 90 KM i jest na pierwszym biegu dużo mocniejsze od mojego co może być tego przyczyna? Bo mam już dosyć tego :/
Ostatnio edytowane przez Superjahu007 ; 12-05-2009 o 18:50
tęsknota za dobrym mechanikiem
...filtra paliwa nie ma
Trochę mało pocieszające :/ wolałbym coś innego przeczytać :/
---------- Post dodany o godzinie 20:29 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:27 ----------
jakby nie było filtra paliwa to jakby były śmieci w benzynie a zdarzają się nie ma szans żeby ich nie było to mogą one zatkać wtryski więc musi być gdzieś filtr paliwa... :/
Prawdopodobnie nie masz filtra paliwa osobnego. Jest tylko początkowy w pompie paliwa. Jest też tzw filtr parowy w komorze silnika, ale to ma związek z powrotem paliwa itd. Poza tym słabe przyspieszenie na jedynce to i tak nie była by jego wina. Gdyby paliwo dochodziło ze zbyt niskim ciśnieniem lub z przerwami to wtedy zrywało by autem silnik by się dławił a nawet gasł. Zawieź w końcu auto do porządnego mechanika lub elektronika samochodowego i niech Ci sprawdzi ewentualne błędy i wtedy może się coś wyjaśni. Jeśli się takowe jednak nie pojawią to trzeba będzie coś w silniku poszukać konkretniej...
Ostatnio edytowane przez Belfer ; 11-05-2009 o 21:58
a przepływomierz?
---------- Post dodany o godzinie 21:04 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:02 ----------
katalizator?
Błąd przepływomierza wskaże jedynie gdy będzie on martwy, jeśli będzie działał 'lekko' niepoprawnie to wychwyci to tylko wprawiony mechanik/elektromechanik, który wie z czym to się je. Tak czy inaczej problemów może być tak wiele, że trudno zgadywać
siatka w zbiorniku , nie ma typowego filtra paliwa
Filtr paliwa jest połączony razem z pompą, a znajduje się pod tylna kanapą. O ile sie nie mylę nie da rady wymienić samego filtra paliwa tylko (niestety) razem z pompą.
To ja w takim razie dołączę się do tematu, brak mocy na niskich obrotach, na pewno nie:
- przepływomierz
- wariator
Bo to już sprawdzone. W niedługim czasie będę wymieniał sondę lambda, ale z tego co wyczytałem wpływa ona raczej na moc na wyższych obrotach... czy się myle?? HELP
To co się liczy w życiu to szybkie dziewczyny i piękne samochody...
AR 156 2.0 TS - była i jest dalej w rodzinie
AR GT 1.9 jtd powered by Rperformance