Witam mam pytanie nie temat czujnika który znajduje na środku deski tuż pod szybą taki wypukły grzybek jaką pełni rolę w samochodzie bo nigdzie nie mogę znalesc informacji na jego temat dzięki
Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka
Witam mam pytanie nie temat czujnika który znajduje na środku deski tuż pod szybą taki wypukły grzybek jaką pełni rolę w samochodzie bo nigdzie nie mogę znalesc informacji na jego temat dzięki
Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka
Hmm czujnik zmierzchu? A pełni rolę przyciemniania lub rozjaśnia oświetlenie zegarów. ..chyba ze się mylę.
Napisane na Commodore C64..![]()
Czujnik.zmierzchu znajduje się w zegarach, a konkretnie w predkosciomierzu, widoczne jest tam taka jasne kółeczko. Czujnik, który znajduje się na desce rozdzielczej przy szybie jest od klimatyzacji. Konkretnie to jeden z czujników temperatury, za pomocą którego klimatyzacja reguluje temperaturę w.nawiewach oraz prędkość nadmuchu.
Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka
A wiec z mojej strony pomyłkai dobrze wiedzieć że to od temperatury
A tak całkiem dokładnie to czujnik nasłonecznienia, którego używa klimatyzacja do utrzymania "komfortu termicznego" - przy tych samych ustawieniach w pełnym słońcu chłodzi trochę mocniej niż np. w cieniu.
A wiec byłem bliskoze czujnik reaguje na światło
Dzięki za wyjaśnienie w sumie też nie wiedziałem od czego może być. Mądrego to i warto posłuchać ;-)
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
Również dziękuję za wyczerpująca odpowiedz
Oczywiście też dziękuję.