Witam.
Mam taki problem że na zegarze temperatura rośnie dość wolno do 75-80 stopni a potem nie ma różnicy czy stoję czy jadę cały czas trzyma tą temperaturę. Zegar może źle pokazywać czy termostat otwiera się za szybko?
Witam.
Mam taki problem że na zegarze temperatura rośnie dość wolno do 75-80 stopni a potem nie ma różnicy czy stoję czy jadę cały czas trzyma tą temperaturę. Zegar może źle pokazywać czy termostat otwiera się za szybko?
zegar pokazuje ogólnikowo, na kresce między pierwszą a środkową masz ok 80*
Poczytaj sobie o termostatach, tematów było wiele, to sobie rozwiejesz wątpliwości. Możesz ewentualnie jeszcze podpiąć pod komputer, tam zobaczysz szczegółową temperaturę.
Temat termostatów wałkowany od dawna, masz w podczepionych o tym temat. Zobacz co wskazuje fes, jaki masz odczyt temperatury. Dizelek jak nie jest deptany wolno się grzeje.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Jak masz możliwość to sprawdz co pokazuje ecu i jesli bedzie ok to zegarami się nie przejmuj, temat rzeka
Zimny był ? :] Rozgrzał się pewnie tak jak powinien. U mnie z tego co zauważyłem, dużo zależy od temperatury na zewnątrz. Niska temperatura na zewnątrz - wskaźnik podnosi się wolno i do 90 nie dochodzi. Jak temp. na zewnątrz przekroczy około 8 stopni, to zagrzewa się według wskaźnika do 90, później trochę opada i tak się trzyma. Może coś mam nie tak, nie wiem, wymieniłem chyba w zeszłym roku termostat na BEHR'a i tak się dzieje. Najważniejsze, że ciepło w zimie, a latem chłodno w samochodzie :}