Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Problem z szybą kierowcy / Elektryka

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce TI

Domyślnie Problem z szybą kierowcy / Elektryka

Witam,
    Miesiąc temu miałem problem z szybą po stronie kierowcy. Szyba nie domknęła się, nie reagowała na przycisk - zero nic.
    Pojechałem do mechanika mechanik zdjął boczek, popsikał i działało. Pojeździłem miesiąc i dnia dzisiejszego znowu to samo tylko, że szyba utnkeła w połowie (deszcz w poznaniu) rura do mechanika. Auto odstawione.

Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem?

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

kol. Strzalka...w Lesznie też pada ..ale tak poważnie to raczej elektryk i raz a dobrze.Nie sztuka popsikać WD40 tylko woltomierzem namierzyć to miejsce które przerywa / czy to załamany kabel , nie dopięta wtyka lub wypalona itd. / Inaczej problem powróci w najmniej spodziewanym momencie.Nie mam Miciaka ale chyba jest tak samo że sterowanie przyciskami można wyciągnąć bez zdejmowania boczka. Wtedy jeśli masz schemat i kolory kabli wbijasz się szpilką i mierzysz napięcia czy dochodzą do przycisków sterujących szybami i czy wychodzą po naciśnięciu.Możesz też w pierwszej kolejności zobaczyć czy dobrze dokręcona jest wtyka pomiędzy drzwiami a karoserią.Jakiś kontakt w sprayu też nie zaszkodzi jak psikniesz na styki.Jeśli nie pomoże to niestety zdjąć boczek i po kolei od styków na wtyczce silniczka szukać gdzie ginie napięcie.Przypadek jak każdy inny w naszych alfach .

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce TI

Domyślnie

Narazie auto stoi u mechanika. Nie znam żadnego elektryka w Poznaniu stąd ratowałem się mechanikiem by auto nie stało chociaż pod chmurką. Tak wprowadziliśmy go do warsztatu i wiem, że chociaż nie zmoknie.

Jeżeli jest jakiś*elektryk do polecenia to chętnie bym do niego zdobył numer telefonu.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce TI

Domyślnie

Auto odebrane. Wszystko działa. Minus jest taki, że nie działa domykanie/opuszczanie z kluczyka. Obawiam się, że część, która kupiłem na allegro jest bez modułu domykania/opuszczania z kluczyka.

Poprawna czesc wedlug VIN: 50515590
    Niestety przy kupnie czesci uzywanej nie jestem w stanie sprawdzic. Nie mniej byl to gadzet, prawie w ogole nie uzywany ale swiadomosc ze nie dziala boli

Koszt czesci nowej (ASO): 710 zł
    Koszt czesci uzywanej: 200 zl
    Robocizna: 120 zl

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

Część którą kupiłeś to silniczek z prowadnicą.Nie ma to nic wspólnego z modułem i domykaniem szyb.Spróbuj ,, douczyć " domykanie.Czyli opuszczasz szybę przyciskiem do oporu..przytrzymujesz jeszcze z 5 sekund.Potem w górę ..to samo plus 5 sek.I wtedy zobacz czy działa domykanie.Może w Mito jest inna procedura .. sprawdź w instrukcji.Numery części którą podałeś to na zdjęciu 7.
    http://eper.fiatklubpolska.pl//navi?...-1&WINDOW_ID=1
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	aa.jpg
Wyświetleń:	50
Rozmiar:	76.3 KB
ID:	226137
    Ostatnio edytowane przez andrzejm36 ; 12-04-2017 o 11:07

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulia Veloce TI

Domyślnie

Zgadza się kupiłem całą prowadnice z silniczkiem.

Niestety robiłem procedure douczania według instrukcji. Potem odpinałem akumulator i znowu procedura. Niestety nie działa.

W eperze znalazlem 3x kody dla prowadnic i zakładam, że właśnie tym się różnią. Znalazłem też kolege na fejsie który ma mito i nie ma tego modułu (podnoszenia/opuszczania z kluczyka) i oczywiście kody prowadnic różnią się od tych co ja mam w VINie.

Teraz szukam magika który naprawi mi moją*prowadnice (ta którą*mechanik mi zwrócił). Mam nadzieje ze sie da to naprawić, niby gadżet a czasem bym kliknął by zamknąć te szyby.