Witam.Czy jest możliwość założenia takiego zestawu. Jeśli tak,to co jest potrzebne i jak to zrobićz góry dzięki
Witam.Czy jest możliwość założenia takiego zestawu. Jeśli tak,to co jest potrzebne i jak to zrobićz góry dzięki
Masz na myśli hidy czy lampy biksenonowe?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Kupujesz zestaw pod H7, wyjmujesz starą żarówke, podpinasz balasty, to jest plug and play, wkładasz żarnik i działa.
Zastanów sie lepiej nad żarówkami ledowymi, będziesz mieć więcej światła, mniejsze oślepienie, prawie żadne oślepienie w sumie.
Ledy to o wiele lepsze rozwiązanie.
Było 156 jtd 16v, jest 159 jtdm 16v
A zanim zaczniesz w ogóle wywalać pieniądze w jakieś agro-modyfikacje przejrzyj testy prezentujące efekty takich przeróbek.
Ledy nie dość, że oślepiają (bo fabryczne lampy nie są przeznaczone do tego źródła światła) to jeszcze dają go więcej tylko pozornie. Na kilka metrów przed samochodem faktycznie jest dużo jaśniej, ale zasięg jest dużo mniejszy.
"Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson
Pomogłem?Dodaj punkt reputacji
(gwiazdka pod postem)
A używałeś kiedyś czy słyszałeś od kolegi, którego kolega słyszał, ze to jest smieszne?
Chce gosc założyć xenony, używałem mialem jeszcze w 156, później mialem ledy, co w tym śmiesznego? Brak homologacji itp? Tak wiemy, ale chcę gość założyć, pyta sie to ma odpowiedź wnoszącą coś. Twoja to offtop.
Nie zgodzę się z Tobą, jezeli ktos kupuję zestaw za 70zl to nie ma co oczekiwac. Ja uzywalem dobrych ledow, zestawow po 250zl ściąganych bezpośrednio od producenta, wzgledem normalnych h7 różnica ogromna, o wiele wiecej światła i praktycznie zero oślepienia. Wiem bo uzywalem, nie bazuje na testach YouTube sprzed trzech layt nieaktualnych.
Ostatnio edytowane przez Marcino20 ; 09-07-2017 o 18:48
Od kiedy "wiecej swiatla" daje mniejsze oslepienie?!!!!!
Od rodzaju zastosowanej technologi led, czy Xenon razi nocniej od swiatel halogenowych? Raczej mniejj, a swiatla daje wiecej.
Powiem Ci tak. Mam w 159 bixenon i caly czas zastanawi sie żeby wywalić palniki i wsadzic ledy, tylko ciężko znaleźć dobre D1S led.