Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: mam C.Z i alarm bez pilota-skad go wziasc?

12345Arturro
    Gość

Domyślnie mam C.Z i alarm bez pilota-skad go wziasc?

Witam
    Pare dni temu kupilem alfe 156 z 99r i mam tam alarm widze

w ogole mam 2kpl kluczy ale bez pilota, c.zamek sterowany "recznie" nie zdalnie, alarm widze jest wylaczony nawet go nie wlaczam bo skoro nie mam pilota to jak go pozniej wylacze... no i co z tym zrobic??

jak najlpeiej i w sumie moze najprosciej byloby skombinowac pilota zeby bylo sterowanie i centralnym i alarmem z owego pilota- da sie cos gdzies wymienic moze jakis tylko modul i bedzie wszystko juz dzialac z pilota czy cos ????

przydalby sie ten pilot-i zeby ten alarm chodzil skoro juz jest (ktos powie ze po co mi alarm- do ktoregos z poprzednich aut mialem wlamanie w samo poludnie...)

pozdrawiam

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

noo chyba nic nie znajdziesz chyba ze pojedziesz do magika ktory zaklada alarmy i po kodzie dobierze jakis pilot

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto
    Lancer, Giulia quadrifoglio

Domyślnie

Chyba taniej wyjdzie dokupienie alarmu wraz z modułem sterowania centralnym zamkiem. Nawet nie wiesz czy z alarmem w Twojej Alfie wszystko ok, koszt doboru, programowania kluczyka może zadziwić.

12345Arturro
    Gość

Domyślnie

no dobra ale ciekawe czy jakbym kupil taki modul od alarmu ze sterowaniem centralnym czy by to ladnie wszystko dalo sie "Zamienic" ten modul od starego alarmu nowym...czy jakies jaja by nie wyszly...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto

Domyślnie

Nowy moduł centralnego zamka wpinasz bezpośrednio w instalację. W tej chwili nawet nie wiesz czy kiedykolwiek centralny zamek był sterowany pilotem, pewnie nie. Czy autoalarm jest fabryczny? Pewnie po dawnej instalacji zostały tylko części typu dioda, może czujniki. Coś kiedyś było ale w tej chwili raczej z tego nie skorzystasz.

12345Arturro
    Gość

Domyślnie

jest normalnie centralka od alarmu itp ...tyle ze jest kluczykiem wylaczona w chwili obecnej. centralny mam fabryczny to po co zmieniac mu modul

podobno do tego modulu oryuginalnego mozna dopiac centralke od alarmu i sterowane wszystko bedzie z pilota. tylko teraz bedzie ladna motka wyjac stary alarm a zalozyc nowy - nie wiadomo jak tam z kablami co gdzie podpiete zeby pozniej nie narobic balaganu i nie wyszlo ze auto w ogole nie odpali...

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Gdynia
    Auto

Domyślnie

Jeżeli firmowy alarm jest wyłączony kluczykiem, to tak jakby go nie było. Bałaganu nie narobisz, alarm to ogólnie prosta instalacja, + i masa a za resztę centralka odpowiada (oczywiście dochodzą czujniki itd). Poczytaj na stronach producentów lub alle oferty jak to wygląda. Napiszę jak my to zrobiliśmy u kuzyna Alfy. Zestaw alarm + moduł sterowania centralnym zamkiem. Moduł wczepiony w drzwi kierowcy, 2 kabelki. Alarm zasilanie + 2 czujniki ruchu i 1 wstrząsowy + syrena. Czas około 3h.

W tej chwili można dostać wszystko do wszystkiego tylko szukać. Opisałem tylko własne doświadczenia. U kuzyna centralka padła i to był najtańszy sposób na normalne komfortowe użytkowanie (około 300zł) ASO przy samym temacie kluczyków, centralki proponował 4cyfry wszystko zależało od opcji.
    Po rozmowach z elektronikiem z aso doszliśmy do wniosku żeby starej centralki nie wycinać. W alfach kilka różnych alarmów i centralek było ładowanych i sam się przyznał że czasami nie ingerują w stare centralki bo im to czasu zaoszczędza. Z mojego punktu widzenia to bzdura ale też zostawiliśmy dla Śs.

12345Arturro
    Gość

Domyślnie

dobra ludzie odzyskalem oba piloty od alfy

teraz problem jesdt taki babka mowila mi tak"lepiej nie zamykac i nie otwierac auta pilotem bo pozniej nie chce zapalic-tak jakby odcinalo mu zaplon"

teraz moje spostrzezenie; przekrecilem kluczyk na alarmie i patrze co sie dzieje

auto juz samo w sobie nie chce zapalic jak tylko przekrecony kluczyk w alarmie jest na ON

malo tego nie reaguje na oba piloty ani otworz sie ani zamknij...

ii o co lotto pytam sie....?

12345Arturro
    Gość

Domyślnie

Juz wiem o co chodzi

kabel od antenki alarmu jest urwany i nie moge do wyczaic-reszty tej kabla gdzie jest;/

druga sprawa jak wyglada taki odbiornik jego tez nie widze;/ jakbym wiedzial gdzie jest i jak wyglada to po kablu bym jakos doszedl gdzie sie przerwal...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kamien007
    Mieszka w
    Łęczna
    Auto
    Alfa Romeo 156 3.2 Q2 rok 02 Azzurro Nuvola

Domyślnie

mam tez problem z tym alarmem nie wiem o co Kaman w nim jak to wogule uruchomić... na googlach czytalem ze trzeba mieć jakieś kody a jak ja kupilem nową centralkę zdalnego sterowania i elektronikę kluczyka to co? aby alarm zadziałał to musze kupic od tej samej alfy centralkę alarmu (tej za schowka)?