Cześć wszystkim,
Niedawno kupiłem nową Alfę. Jest to Alfa Romeo Giulietta z silnikiem benzynowym 1.4 TB MA o mocy 170 KM z 2012 r. Mam parę pytań:
1. Czy jest możliwa zmiana fabrycznego radia na nawigację polift (do kupienia na allegro za ok. 1000 zł). W tym miejscu chciałem wkleić link, ale z racji, że jestem nowy nie mogę. Wiem, że temat był już poruszany odnośnie ramek 2-din, ale chodzi mi o konkretny powyższy model z allegro. RADIO MP3 VP2 ALFA ROMEO GIULIETTA 01561086970
2. Wiem, że nie ma w moim przedlifcie technologii bluetooth. Czy podpięcie zwykłego adaptera bluetooth
pod gniazdo aux rozwiązuje problemy? (telefon z androidem). Chciałbym słuchać muzyki przez spotify itp. właśnie poprzez bluetooth.
3. Czy filtr multiair i śruba nr 5 na zasilaniu oleju turbo to jedyne dodatkowe rzeczy, które warto wymieniać po kupnie? (oczywiście wymieniłem olej i wszystkie inne filtry)
4. Czy to tylko moje subiektywne wrażenie, że tryb all weather jest nieco dynamiczniejszy niż normal? W trybie normal auto jest strasznie wykastrowane i z uporem utrzymuje 1,5 tys. obrotów. I czy możliwa jest adaptacja skrzyni biegów (jakaś kombinacja ruchów lub poprzez podłączenie do komputera)?
5. Jak spisują się Giulietty z tym silnikiem i instalacją lpg?
6. Nieco wariuje mi wskaźnik paliwa. Ostatnio pokazała mi się kontrolka rezerwy, teraz jednak pokazuje jedną kreskę ponad rezerwę. Czy zmiana pływaka (trudny do znalezienia) to pierwsze na co powinienem zwrócić uwagę?
7. Czy istnieją zamienniki klamek wewnętrznych, które są lepszej jakości? (nie mam klamki wewnętrznej kierowcy) Plastik tych oryginalnych nie wymaga komentarza.
Bardzo proszę o rzetelne odpowiedzi, przepraszam że niektóre poruszone tematy mogą wskazywać na mój brak wiedzy i pozdrawiam wszystkich miłośników marki.![]()