Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Temat: Kilka pozakupowych, elektronicznych problemów z Mito

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    WWA
    Auto
    Mito 155km

Question Kilka pozakupowych, elektronicznych problemów z Mito

Heja, trzy problemy z Mito (155km)

Pierwszy, nie działa przełączanie w tryb Dynamic, aktualnie stawiam na sam przełącznik, ale wie ktoś jak go wyjąć?

Druga sprawa, pół dnia po wymianie koła pasowego, pojawił się błąd "Hill Holder Unavailable Consult Handbook", co jest najczęstszą przyczyną? Przy tym błędzie mam również spis błędów z elektroniki (U1715,C0074,C1217), wcześniej nie było żadnych. Prawdopodobnie do wymiany będzie czujnik kąta skrętu? Gdzie on się znajduje w samochodzie? Czy przy wymianie tego czujnika faktycznie może dojść do rozkodowania komputera pokładowego?

Trzeci, najmniej przeszkadzający to taki, że czasami przy wrzuceniu wstecznego, nie uruchamiają się czujniki. Ideas?

Dodatkowo poszukuje, w pełni funkcjonalnego MES'a, nie jestem pewien co dokupić mimo tysiąca wątków w sieci. Myślałem o tym zestawie, ale to chyba niewiele pomoże? https://viaken.pl/pl/polski-elm327-v...scan-2014.html

Ogólnie samochód jest po większym serwisie mechanicznym, po zakupie, ale codziennie wyskakują nowe problemy związane z elektroniką.

DK

EDIT1: Przypomniała mi się jeszcze jedna kwestia, nie działają przyciski po lewej stronie kierownicy, na początku coś reagowały, teraz w ogóle. Do wymiany cała kiera czy da się to jakoś naprawić?

EDIT2: Wczoraj problem z hill holderem znikł. Sam. Mam wrażenie że problem występuje podczas dobijania kierownicą do końca w lewo lub prawo. Podczas geometrii była potrzeba przesunięcia odrobinę kołyski. Czy w takim razie da się odpowiednio skonfigurować jedynie czujnik, żeby ten problem się nie pokazywał?
    Ostatnio edytowane przez HiroCRG ; 16-07-2024 o 11:06

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    WWA
    Auto
    Mito 155km

Domyślnie

Ciekawostka, po kilka dniach problem hill holder, sam zniknął. Jest możliwość samej konfiguracji komputera i tego czujnika? Chodzi o to, że podczas geometrii kołyska musiała być lekko przestawiona, więc może teraz podczas dobijania kierownicą do końca w prawo/lewo występuje ten problem.