witam.
mam do kolegow pytanie. chcialbym zrobic swap silnika z 1.8 ts na 1.9 tjd.
da sie to zrobic w miare bezinwazyjnie jezeli mozna to tak nazwac?
dziekuje za wszelkie sugestie.
pozdrawiam.
witam.
mam do kolegow pytanie. chcialbym zrobic swap silnika z 1.8 ts na 1.9 tjd.
da sie to zrobic w miare bezinwazyjnie jezeli mozna to tak nazwac?
dziekuje za wszelkie sugestie.
pozdrawiam.
Łatwa robota- wystarczy mieć kompletny zespół napędowy jtd z osprzętem, kompletną instalację elektryczną, niezliczone pokłady cierpliwości i zaciętości o takich szczegółach jak zbiornik czy obrotomierz nie wspomnę - jednym słowem gra nie warta świeczki.
czy zbiornik, przewody paliwowe i pompa nie moga zostac od ts'a?
nie chce tego robic hobbistycznie.
moj ts niestety juz nie nadaje sie do remontu wiec zamiast zmieniac na ts chcialem wlozyc jtd.
caly zespol napedowy mam wlacznie z wiazka, ecu i immo.
pytanie tez czy chlodnica i to co zostaje po ts da sie wykorzystac.
pozdrawiam.
a mógłby ktoś udzielić informacji na temat swapa 1.9 jtd na 2.4 jtd ? chodzi mi dokładnie o koszty takiego zabiegu ?( pytam z ciekawości )
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
chcialem uslyszec Wasze zdanie na ten temat
po wielu analizach techniczno-elektryczno-ekonomicznych wychodzi na minus.
w mojej 156 juz ktos zwany "wielkim mechanikiem" namodzil wiec kupuje 2.0ts taki jak jest w papierach i juz
andro34 - z tym dziwolagiem masz racje - to jak b4 coupe z tdi
latwiejsza sprawa jest swap 1.9 na 2.4 bo to przeciez tez diesel.
pozdrawiam.
ktos by sie zdzwil tak jak tu ;]
"Do kupienia jest prawdziwy sportowy klasyk - mitsubishi 3000GT. Przypominamy, że w oryginale pod maską znajdował się 24 zaworowy V6 o mocy co najmniej 220 KM. Bogatsze wersje wyposażone były w jednostkę z dwoma turbosprężarkami, które zapewniały dodatkowy zastrzyk mocy w postaci kolejnych 80 KM.Auto było niezwykle zaawansowane technicznie. Miało np. wszystkie koła skrętne. Problem w tym, że zużywało dość dużo paliwa... Dlatego właśnie, jak wynika z treści ogłoszenia, poprzedni właściciel poddał auto pewnym modyfikacjom. Tak właśnie powstało jedyne w swoim rodzaju mitsubishi 3000 GT TDI. Możliwe tylko w Polsce..."
gosc wsadzil silnik TDI
link do artykulu http://www.poboczem.pl/naszym-zdaniem/news-takie-rzeczy-tylko-w-polsce,nId,410
benzynowe alfy z walnietym wariatorem i tak klekocza podobnie jak diesel :d
gdzie kucharek szesc tam jest co poklepac| jeszcze tu wroce | jezdze alfa bo mnie stac;P
opisze ktoś jakieś własne doświadczenia apropos swap-a 1.9 na 2.4 jtd ?