Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Nadal Dymi

Knd18
    Gość

Thumbs down Nadal Dymi

Siemka ,ostatnio pisałem posta w sprawie kopcenia Auta na biało jest to Alfa romeo 1.9 JTD z 2000 r. wymieniałem turbo po wymianie turbo gdy się zagrzeje Alfa do ponad 90 stopni zaczyna kopcić na biało tez gdy dam jej popalić i stoję już na parkingu tez kopci strasznie na biało bylem u mechanika powiedział ze (odma i wszystkie kanały i coś jeszcze ) Przeczyścili mi wszystko zrobiłem z 110 km i dziś znów dałem popalić znów biały dym już nie wiem co robić może ktoś coś pomoże (chcę dodać ze moc wszystko ma oleju nie je , płynu chłodniczego też nie ) i co teraz :/ proszę o pomoc

Pozdrawiam KND.
    Ostatnio edytowane przez Administracja ; 26-09-2010 o 16:21

Użytkownik Fachowiec Avatar rafal_155
    Mieszka w
    .
    Auto
    AR 155 1.8 8v 96'

Domyślnie

czarny dym - za bogata mieszanka, niespalone paliwo;
    niebieski dym - przepał oleju;
    szary/biały - skraplająca sie para wodna, spalanie płynu chłodniczego przez np. puszczającą uszczelkę pod głowicą.

Knd18
    Gość

Domyślnie

kurde czyli co mi radzicie bo ja naprawdę nie wiem, muszę wiedzieć co powiedzieć mechanikowi bo ponieważ robiłem u niego wiec mam jakby gwarancję dlatego chciałbym wiedzieć co i jak jest możecie pomoc mi w tym bo mam problem :/ helllppp

pozdrawiam KND.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar arci22
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 SW Q-tronic 2,4

Smile

Cytat Napisał Knd18 Zobacz post
    Siemka ,ostatnio pisałem posta w sprawie kopcenia Auta na biało jest to Alfa romeo 1.9 JTD z 2000 r. wymieniałem turbo po wymianie turbo gdy się zagrzeje Alfa do ponad 90 stopni zaczyna kopcić na biało tez gdy dam jej popalić i stoję już na parkingu tez kopci strasznie na biało bylem u mechanika powiedział ze (odma i wszystkie kanały i coś jeszcze ) Przeczyścili mi wszystko zrobiłem z 110 km i dziś znów dałem popalić znów biały dym już nie wiem co robić może ktoś coś pomoże (chcę dodać ze moc wszystko ma oleju nie je , płynu chłodniczego też nie ) i co teraz :/ proszę o pomoc

Pozdrawiam KND.
    Trochę z tym roboty, ale jeśli wymieniałeś turbo, nie napisałeś dlaczego. Są przypadki co już było pisane, iż turbo puściło olej na wydech, miałem tak osobiście w mojej belli, odkręciłem Katalizator i rurkę z turba do katalizatora, były cale w oleju. Katalizator dosyć trochę się nagrzewa, wiec jeśli masz go zawalonego olejem to dopóki nie wypalisz oleju niestety będzie na biało kopcił. Ja swojego wykręciłem, zatkałem otwór z jednej strony, wlałem 2 litry benzyny, zatkałem drugi otwór i potrząsałem nim dosyć, do co wylało się z niego, to była jedna wielka plama oleju. Póżniej poprawiłem karcherem i.... mam spokój. z rurka do kat tez tak postąpiłem, roboty na 2h ale nie płaciłem nikomu. Odkręć(NA ZIMNYM) 2 śrubki przed kat, jeśli będziesz miał maż, to uczyń jak napisałem. Pozdrawiam

Knd18
    Gość

Domyślnie

turbo mi siadło jak mi powiedzieli w warsztacie ze było zrobione na sprzedaż gdy te autko kupiłem po 3 dniach właśnie turbo siadło dodałem gazu na trasie i się te przelotki powyginały i przepuszczała powietrze , co do tych rur i katalizatora miałem je myte całe i kata też i nadal dymi

Użytkownik Maniak resoraków Avatar arci22
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    159 SW Q-tronic 2,4

Domyślnie

Cytat Napisał Knd18 Zobacz post
    turbo mi siadło jak mi powiedzieli w warsztacie ze było zrobione na sprzedaż gdy te autko kupiłem po 3 dniach właśnie turbo siadło dodałem gazu na trasie i się te przelotki powyginały i przepuszczała powietrze , co do tych rur i katalizatora miałem je myte całe i kata też i nadal dymi

mam nadzieje ze juz doszedles do tego co jest nie tak. U mnie wystepowaly wszystkie objawy tak jak u Ciebie. Mialem zregenerowana turbine. zostawilem auto na 2 tyg w serwisie fiata. Chlopaki wyciagali czesci z pudelek i wkrecali je do mojego silnika. Wtryskiwacze, przeplywke, EGR, wszelakie czujniki. za sama diagnoze zaplacilem 700zl. Nie pozwalalem na regulowanie turbiny gdyz byma na gwarancji. wyciagneli cala i zmierzyli, i co???????? turbo po regeneracji (1000zl) mozna bylo sobie w d...wsadzic. Odeslalem turbinke i dostalem druga. Dostalem swistek z serwisu ze jest niewydajne turbo odeslalem razem z turbina, Pan nie chcial wierzyc, teraz domagam sie zwrotu pieniedzy za diagnostyke serwisu. Troche sie opieral ale prawo prawem.... Pozdrawiam

Knd18
    Gość

Domyślnie nie kopci ;P

Siemka no u mnie to byla inna sprawa tez wymienilem te turbo ale u mnie tylko "odme " przeczyscili i wszsytko ok narazie jest gites

Pozdrawiam KND.