witam wszystkich
Przymierzam się do zakupu alfy dla żony -do tej pory jezdzila matizem-autko ma byc uzywane do codziennego śmigania po mieście (praca, zakupy etc), no i zupelnie przypadkowo trafłem na Was - wielki szacun za to co tu robicie...
Ale do rzeczy, sprawa jest dosyc pilna, bo w przyszlym tygodniu chce sfinalizować transakcję i mam na celowniku coś takiego http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-6...C14735047.html . Nie chce diselka /juz się kiedys męczyłem z róznymi sprężarkami, także zdecydowalem sie na 1.6/.
Auto juz oglądałem, przebieg 170km, są rachunki na wymieniony w zeszłym roku rozrząd, wariator i "jakieś" elementy zawieszenia(na kilkaset złotych). Generalnie bella w dobrym stanie , drobne obtarcia parkingowe i slady zużycia na karoserii, najwyraźniej nie było picowane na sprzedaż, żadnego większego dzwona napewno nie było. Elektryka szyb, przelacznikow, klimatronic, radio wszystko sprawne.
Słuchajcie na co zwrócić uwagę jeszcze -szczególnie chodzi mi o przypadłości typowe dla tego modelu a nie spotykane w innych markach, coś co może mnie poźniej dopiero zaskoczyć.
Dziekuję bardzo za pomoc, a może jest tu jakiś fachowiec alfista ze szczecina, który nowemu "koledze" pomoże??)