Strona 1 z 6 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 59

Temat: Pytania o wyposażenie - Blue&Me, podgrzewanie foteli, ksenony, alarm, fotochromy

LukaszS84
    Gość

Domyślnie Pytania o wyposażenie - Blue&Me, podgrzewanie foteli, ksenony, alarm, fotochromy

1. Co to jest i jak wygląda to Blue&Me?
    2. Jak odróżnić ksenony od normalnych w 159?
    3. Gdzie umieszczone są przyciski od podgrzewania foteli?
    4. Czy występowały wersje z lusterkiem fotochromowym i czy można takowe dołożyć w razie jego braku? Na allegro tego nie ma!!!
    5. Jak się uruchamia fabryczny alarm?

Wiem że dla wielu z was te pytania okażą się błahe ale proszę o rzetelne i zrozumiałe podejście do odpowiedzi.

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał LukaszS84 Zobacz post
    1. Co to jest i jak wygląda to Blue&Me?
    2. Jak odróżnić ksenony od normalnych w 159?
    3. Gdzie umieszczone są przyciski od podgrzewania foteli?
    4. Czy występowały wersje z lusterkiem fotochromowym i czy można takowe dołożyć w razie jego braku? Na allegro tego nie ma!!!
    5. Jak się uruchamia fabryczny alarm?

Wiem że dla wielu z was te pytania okażą się błahe ale proszę o rzetelne i zrozumiałe podejście do odpowiedzi.

1. Znajdziesz o tym dużo na forum
    2. Na pierwszy rzut oka widać - powinny być też spryskiwacze w zderzaku
    3. nie wiem;
    4. występowały - też jestem ciekaw bo mam zwykłe a chętnie bym się w tym temacie coś dowiedział;
    5. otwórz drzwi, włącz alarm, wejdź do auta, zamknij drzwi i otwórz drzwi - albo jakoś tak

Użytkownik Embrion
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 16v '08

Domyślnie

Ad. 1 W skrócie: zestaw głośnomówiący bluetooth, odtwarzanie muzyki przez łącze USB, obsługa telefonu i systemu audio z przycisków na kierownicy i sterowanie głosowe niektórymi funkcjami np. wybieranie numerów itp.
    Więcej: http://pl.wikipedia.org/wiki/Blue%26Me
    Ad. 2 Oprócz tego, że zdecydowanie lepiej świecą, to samochód powinien być fabrycznie wyposażony w spryskiwacze reflektorów (6 dysz na zderzaku pod światłami) i samopoziomowanie (brak regulacji wysokości świateł z wewnątrz pojazdu)
    Ad. 3 Umieszczone są na podstawie foteli od strony drzwi
    Ad. 4 Tak, występowały fabrycznie w wersjach Dsitinctive. Nie wiem czy da się dołożyć w prosty sposób.
    Ad 5 Mój alarm dokładany był w salonie przed odbiorem samochodu i uruchamia się normalnie z oryginalnego kluczyka razem z centralnym.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Tuchola
    Auto
    159SW 1.9 16v jtdm 150km

Domyślnie

Dodam jeszcze ze B&M ma w przednim schowku gniazdo USB do podlaczenia pendriva

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Ad4 można dołożyć tylko trzeba podciągnąć pod lusterko przewód z sygnałem od wstecznego biegu który wyłacza opcje foto przy cofaniu

LukaszS84
    Gość

Domyślnie

Czy lusterko fotochromatyczne z Alfy 156 by pasowało? Bo nigdzie oprucz pewnie ASO takiego lusteka bespośrednio pod 159 nie mogę znaleźć.

---------- Post dodany o godzinie 13:14 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 12:50 ----------

I czy może ktoś wstawić fotki tych dysz od spryskiwaczy bo przeglądam oferty i u żadnej nawet w tych z opisami że posiadają xenony jakoś ich nie wypatrzyłem, a i jak ktoś może fotki tego blue&me mam coś doczepionego do deski rozdzielczej ale nie wiem czy to jest to!

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar maciek13
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 8V

Domyślnie

Cytat Napisał LukaszS84 Zobacz post

I czy może ktoś wstawić fotki tych dysz od spryskiwaczy bo przeglądam oferty i u żadnej nawet w tych z opisami że posiadają xenony jakoś ich nie wypatrzyłem, a i jak ktoś może fotki tego blue&me mam coś doczepionego do deski rozdzielczej ale nie wiem czy to jest to!
    w tym ogłoszeniu masz na przykład dysze - http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C10327849.html
    Przy każdym z reflektorów są małe czarne punkciki na zderzaku - to właśnie spryskiwacze.
    Co do Blue&Me to nie powinieneś mieć doczepionego nic do deski rozdzielczej. Z tym systemem chyba zawsze szła kierownica wielofunkcyjna i w schowku po stronie pasażera powinien być port USB. Za pomocą przycisków na kierownicy możesz wejść w ustawienia. Wystarczy, że naciśniesz na lewej stronie kierownicy przycisk o))) to powinien do Ciebie zagadać w jakimś języku. Wtedy możesz mieć pewność, że ten system masz.

Edit: tutaj możesz pobrać instrukcję: http://aftersales.fiat.com/ELUM/main...odID=939000001
    Może wyjaśnić kilka rzeczy
    Ostatnio edytowane przez maciek13 ; 29-11-2010 o 15:04

Użytkownik Romeo Avatar YonasH
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Brerrrrra V6

Domyślnie

Cytat Napisał maciek13 Zobacz post
    Wystarczy, że naciśniesz na lewej stronie kierownicy przycisk o))) to powinien do Ciebie zagadać w jakimś języku. Wtedy możesz mieć pewność, że ten system masz.
    Sterowanie głosem a B&M to nie to samo. Ja mam sterowanie głosem bez B&M.

...brzmienie V6 - bezcenne!

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

doczepionego masz może Parrot-a ?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar maciek13
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 8V

Domyślnie

Cytat Napisał YonasH Zobacz post
    Sterowanie głosem a B&M to nie to samo. Ja mam sterowanie głosem bez B&M.
    Wydawało mi się, że wszystkie ustawienia dotyczyły B&M wydawane głosowo, ale ręki nie dam sobie odciąć. Za zimno na dworze, żeby mi się chciało sprawdzić Może się mylę.