Witam jak wyżej w temacie nie zapalają się światła postojowe przednie . Żarówki są ok :
1) Czy mają osobne bezpieczniki niż tylne
2) jak tak to gdzie je znajdę pod maską czy w kabinie ?
Witam jak wyżej w temacie nie zapalają się światła postojowe przednie . Żarówki są ok :
1) Czy mają osobne bezpieczniki niż tylne
2) jak tak to gdzie je znajdę pod maską czy w kabinie ?
Kolego,
światłami pozycyjnymi steruje "słynny" moduł M45 (zielona skrzynka na prawo od bezpieczników po deską).
Jeśli są pozostałe światła to na 99% jest to wina tego modułu.
Pozdrawiam
podepne sie pod temat u mnie jest podobnie nie dzialaja przednie swiatla pozycyjne i dodatkowo przednie przeciwmglowereszta oswietlenia jest ok wiec czekam na jakies info pozdrawiam
![]()
Musiał Ci nawalić obwód odpowiedzialny za załączanie świateł postojowych w module m45, musisz zrobić obejście i będzie działało. Kiedyś o tym czytałem na forum alfa clubu.
a sama wymiana modulu nie wystarczy i jak zrobic te obejscie??
Co do naprawy to może Ci to zrobić jakiś dobry elektryk za mniejszą kasę, bądź możesz kupić nowy moduł wiadomo za więcej kaski
albo kupić z jakiegoś rozbitka
a wiecie jaki jest koszt zakupu takowego modulu??
Ceny losowe to fakt, jak bedziesz kupował to tylko z takimi samymi numerami bo u siebie zamontowałem z innym i nie chciało współpracować dopiero wymiana na taki sam numer cześci dała zadowalające rezultaty
tak dokładnie musi być ten sam numer z tego co słyszałem wychodziły 2 numery i chyba się różnią jak są xenony lub nie