Witam ostatnio kupiłem alfe 147 1.9 JTD 115km.
Ma ona strasznego muła, dopiero jak rozgrzeje się do 80 stopni załącza się turbina.
Co może być przyczyną ?
Witam ostatnio kupiłem alfe 147 1.9 JTD 115km.
Ma ona strasznego muła, dopiero jak rozgrzeje się do 80 stopni załącza się turbina.
Co może być przyczyną ?
100 % do wymiany ( wyczyszczenia ) przepływomierz
A nie mylisz przypadkiem wentylatora chłodnicy z turbiną??
Moja Bella
sprawdzę przepływomierz.
dzięki
Czytałem tutaj już takie bzdety że czasem zaczynam wątpić w umiejętność logicznego myślenia .
A już na pewno kuleje sztuka opisywania w sposób jasny , prosty i zrozumiały dla innych swoich problemów.
Moja Bella
przeczysc włacznik turbiny, ewentualnie termowłacznik turbo jest nastawiony na zła temp.
Ignorancją jest też tytuł tego tematu.
Turbina pracuje non stop na włączonym silniku bo jest napędzana spalinami wydobywającymi się z silnika
a nie jego temperaturą!![]()
Może kolega nie wie na czym polega działanie turbo i pisze to co czuje a wy odrazu najazd i niewiadomo po co zamiast wytłumaczyc i pomóc
WSTYD
Wielcy alfaholicy
kolego, zadajac sobie minimum wysilku mozna odlależć w necie odpowiedz na pytanie na jakiej zasadzie działa turbosprezarka, nie wspomne, ze na forum takich tematów o nie włączającej sie turbinie jest kilka w kazdym dziale, trudno tłumaczyc to wszystkim z osobna, ale lepiej załozyc temat i czekac az ktos odwali robote za mnie.
pzd.