Witam. Przeglądałem dzisiaj bezpieczniki i znalazłem jeden spalony 70A. W samochodzie wszystko działa. Jest to zwykły przezroczysty bezpiecznik ale typu MAXI. Znajduje ponad akumulatorem 1,9jtd 105KM . Jak ktoś wie to niech da znać do czego on jest.
Witam. Przeglądałem dzisiaj bezpieczniki i znalazłem jeden spalony 70A. W samochodzie wszystko działa. Jest to zwykły przezroczysty bezpiecznik ale typu MAXI. Znajduje ponad akumulatorem 1,9jtd 105KM . Jak ktoś wie to niech da znać do czego on jest.
Przy plusie aku jest 70 od abs(osobne zasilanie pompy) kontrolki nie świecą? abs działa!? ( blaszkowy na 2 śruby) a jeżeli to nie ten, tylko zwykły( daj zdięcie) to może być od podgrzewania filtra paliwa
Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 10-12-2011 o 17:36
Tak bezpiecznik jest zwykły przezroczysty. Nie jest opisany. Od ABS jest w pobliżu.
Hmm świeci mi się też kontrolka uszkodzonych świecy żarowej co może oznaczać uszkodzenie tego podgrzewacza w filtrze.
Niestety na stacji nie maja takiego dużego bezpiecznika. Wiec sprawdzę to dopiero w tygodniu.
Tylko sklepy motoryzacyjne
Sorry za odgrzanie tematu ale mam problem. Otoz pali mi wlasnie ten bezpiecznik (pod maska nad akumulatorem). Wymieilem go juz drugi raz i znow jest spalony. Dodam ze czasami zamryga mi kontrolka od swiec w liczniku. Po pierwszym takim mryganiu wymienilem jedna swiece-spalona. Natomiast po wymianie dalej czasem mrygnie a w ecu pojawia sie blad o slabym napieciu czy jakos tak. Ale znow przy duzych mrozach nic nie mrygalo i widac bylo ze grzaly (np. przygasaly delikatnie lampki w czasie podgrzewania). Gdzie szukac problemu z tym spalonym bezpiecznikiem?
Daj zdjęcie, może kable robią gdzieś zwarcie?
Ostatnio edytowane przez bonzaj ; 04-03-2012 o 08:24