Czołem Załogo !
Na początek - problemy nie są ze sobą połączone - nie występują razem. Nie występują regularnie ale jak to się mówi lepiej dmuchać na zimne.
1 sprawa - dosłownie dwa razy zdarzyła mi się taka oto sytuacja. Zaparkowałem auto, zostawiłem na biegu, gdzieś tam sobie poszedłem wracam, naciskam na hamulec (przy odpalaniu mam nawyk wciskania sprzęgła i hamulca) a ten twardy jak... Dodam tylko, że po przekręceniu zapłonu wszystko wróciło do normy. - normalne ? , nienormalne ? , gdzie szukać przyczyny ?
2 sprawa - szukałem ale nie znalazłem konkretów - na ciepłym silniku na biegu jałowym mam delikatne ale to naprawdę delikatne falowanie obrotów - żeby zauważyć to na obrotomierzu trzeba naprawdę dobrze się przyjrzeć, częstotliwość regularna w tempie spokojnego oddechu. Auto nie kopci, pali normalnie, podobnie z przyspieszeniem. Znalazłem na forum że ktoś wymienił świece i jak ręką odjął ale co mają świece żarowe do ciepłego silnika - fakt któraś u mnie wyzionęła ducha, na dniach to robię ale tak się zastanawiam czy może to być właśnie to.
i znowu - normalne ? , nienormalne ? , gdzie szukać przyczyny ?
pzdr tc
---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 12:40 ----------
hej - żadnych pomysłów ?