Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Burczenie prawego światła w pozycji mijania

jurandw
    Gość

Domyślnie Burczenie prawego światła w pozycji mijania

Witajcie

Czy może ktoś mi pomóc, ew. czy miał ktoś z Was taki przypadek ?

Obojętnie czy na włączonym silniku, czy nie gdy zapalam światła pozycyjne wszystko jest ok, lecz gdy przełączam na mijania nagle przedni prawy (od strony pasażera) reflektor zaczyna strasznie burczeć. Słychać to w środku, a w szczególności przy samej lampie. Gdy dotykam pokrywkę (tą co zdejmujemy gdy chcemy wymienić jakąś żarówkę) cała wibruje, ale najbardziej wibruje taka duża czarna kostka w środku w kształcie prostokątu, oraz na zewnątrz ten bolec plastikowy (tak jak by obudowa tyłu postojówki).
    Burczenie jest bardzo donośne, a i same wibracje lampy z tyłu również. Żarówki były wymieniane (wszystkie) na przełomie Listopad/Grudzień 2011. Lampy poza tym obajwem działają bez zarzutu.

Użytkownik Świeżak Avatar Dżeju
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa 147 1.6 TS

Domyślnie

A nie pracuje przypadkiem cały czas silniczek korektora ustawienia świateł ?

Użytkownik Ogier Avatar -snoop-
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Alfa Romeo 147, 1,9JTD Distinctive 2003

Domyślnie

Cytat Napisał Dżeju Zobacz post
    A nie pracuje przypadkiem cały czas silniczek korektora ustawienia świateł ?
    Pomyślałem dokładnie o tym samym. jurandw podjedź gdzieś pod ścianę i włącz światła mijania. Sprawdź czy światła mijania da się ustawić góra-dół.

Użytkownik Romeo Avatar KlaudioOs
    Mieszka w
    Koszęcin
    Auto
    Alfa Romeo 2003' 147 1.9 JTD 140KM BOSE

Domyślnie

moje się da ustawiac, ale często słysze jak zgasze auto i wyjde .. to slychać jak prawy sliniczek z leflektora właśnie cyka i próbuj się ustawić do pozycji ... a tak jak by nie umiał

jurandw
    Gość

Domyślnie

Światła da się ustawić jak dziś sprawdzałem, ale robiłem to jak nie buczało, bo dziś jest wszystko OK. Spróbuje to zrobić od razu jak będzie buczeć.
    Zapytam od razu na przyszłość, jeżeli się okaże że przy buczeniu nie mogę ustawić świateł to co wtedy zrobić ? nowy silniczek ?

Użytkownik Świeżak Avatar Dżeju
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa 147 1.6 TS

Domyślnie

Jeśli raz silniczek się włącza, a raz nie, to znaczy, że coś nie styka w pełni. Zapewne (konektory), kostki przy reflektorze. Przejrzeć, przeczyścić i dobrze docisnąć oraz sprawdzić czy nie ma gdzieś przetarć na przewodach i po kłopocie. Silniczka nie ma co wymieniać.

jurandw
    Gość

Domyślnie

A powiedzcie mi dwie rzeczy:
    1. konektory, czyli te kostki które wkładane są na każdą żarówkę, czy po prostu ta duża złączka (z dużą ilością kabli) przychodząca do całego reflektora ?
    2. Czy to najlepiej przeczyścić ?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar noname
    Auto
    chwilowy brak;)

Domyślnie

chodzilo koledze o taka czarna kostke prostokat wielkosci paczki od zapalek... tak wyglada:

http://allegro.pl/silniczek-reflekto...155633224.html

to jest ten silniczek i takie buczenie jest na 100% nim spowodowane. wiem bo mam tak samo wtedy na bank nie dziala Ci regulacja...lepiej przyjrzec sie temu elementowi, jego konektory...a czyscic benzyna,ropa? badz jakis srodek do czyszczenia elektorkorozji etc.

jurandw
    Gość

Domyślnie

Witajcie

Pobawiłem się silniczkiem i na jakiś czas ustało, niestety znów burczy i mam mały problem.
    Rozkręcam 2 śrubki trzymające silniczek i ciągnę, ale nie chce wyjść.
    Trzyma go ta mała biała kulka na końcu silniczka. Czy ktoś wie jak to odczepić ?

Użytkownik Pirat drogowy Avatar noname
    Auto
    chwilowy brak;)

Domyślnie

napisz PW do kolegi Proxim@Ar, on rozbiera lampy i wsadza soczewki, a robil chyba tez do 147 wiec powinien wiedziec