Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Temat: Pomocy!!! -:)

juliusz_cezar
    Gość

Domyślnie Pomocy!!! -:)

Z tymi samochodami jest tak,że każdy jest perfekcyjny pod względem stylistyki i dlatego mam dylemat. Chcę kupić AR i mam niezłą jazdę biorę pod uwagę dwa modele 156 i 166 lift 2004/2005 i teraz moja prośba czy lepiej silnik diesla czy benzyna i jaki ? Proszę o podpowiedź

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Wadowice
    Auto
    156 1.9 JTD 115KM

Domyślnie

Wydaje mi się i to tylko moja jest sugestia ale przy tej cenie ropy i eksploatacji samochodu wybrałbym benzyne i gaz bym zainstalował. Kupić dobrego diesla żeby nic nie dolożyć jest ciężko chyba że masz sprawdzonego lub znajomego sprzedawce

juliusz_cezar
    Gość

Domyślnie

A jak benzyne to jaki?? i na co zwrócić uwagę bo w dieslach piszą żę warto sprawdzić turbinę jestem świeżak bo zawsze miałem amerykana i to vany

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Niezły start - nie dość, że temat założony nie w tym dziale co trzeba to jeszcze złamane dwa pierwsze punkty regulaminu, którego oczywiści czytać się nie chciało:
    Staraj się opisowo nazywać temat, nie podpisuj tematu "PROBLEM", "POMOCY", "POMÓŻCIE".
    Ostrzeżenie: 2 pkt

Nie używaj wyłącznie wielkich liter, pogrubienia w nazwie tematu lub treści posta.

Na to pierwsze też jest punkt właściwy:
    Zakładaj tematy w odpowiednich działach.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar solek
    Mieszka w
    Oseredek/Susiec
    Auto
    159 SW 2008 2,4 JTD 210KM GRIGIO TITANIO MET

Domyślnie

kolego wystarczy spędzić trochę czasu na forum i sam znajdziesz odpowiedzi na te pytania, pasowało by zacząć od działu Tu się witamy
    Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Młody 25
    Mieszka w
    Gostyń wlkp.
    Auto
    Alfa romeo 156 2.0 - 155 KM

Domyślnie

jesli chodzi o mnie np to ja mam swoja AR w 2.0 benzina i powiem Ci ze nie narzkam a tak jak kolega ujal w poscie wyzej to w dzisiejszych czasach i przy tych cenach ropy to diesla sie nie oplaca bo po pierwsze zawsze masz drozsze czesci do diesla i teraz cena ropy jest o wiele drozsza niz benziny. Ale nigdy w zyciu do Alfy bym nie zakladal gazu ( LPG) poniewaz wychodze z zalozenia ze na gazie mozna obiad gotowac ;p haha a poza tym silniki alfy sie nie nadaja na gaz bo sa zbyt delikatne a gaz jest bardzo suchy i niszca sie przy tym te super motorki. Ale to tylko moje zdanie a sam zrobisz jak uwazasz. Powodzenia przy wyborze i udanego zakupu zycze. Pozdrawiam.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Młody 25 Zobacz post
    Ale nigdy w zyciu do Alfy bym nie zakladal gazu ( LPG) poniewaz wychodze z zalozenia ze na gazie mozna obiad gotowac ;p haha a poza tym silniki alfy sie nie nadaja na gaz bo sa zbyt delikatne a gaz jest bardzo suchy i niszca sie przy tym te super motorki.

Tiaaa.... niszczą się od gazu.

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

no co sie dziwisz on jest jeszcze MLODY

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Młody 25
    Mieszka w
    Gostyń wlkp.
    Auto
    Alfa romeo 156 2.0 - 155 KM

Domyślnie

ze mlody to nie oznacza ze mniej wie haha kolego niestety takie sa realia zamontowania LPG przy aucie a nie wspominajac o awariach instal gazowych i pozniej sa wystrzaly pod maska i czekanie kiedy maska spadnie w koncu na ziemie ;p ale jesli chodzi o zywotnosc silnika no to niestety jak ktos chce oszczednie jezdzic to moze zaoszczedzi na paliwie na ktorym jezdzi np na lpg bo zrobi wiecej km ale te pieniadze ktore zaoszczedzi na lpg to straci na remont silnika.

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

a kto powiedzial, ze mlody mniej wie, ale w twoim przypadki to jednak sie sprawdza, gdzie takich madrosci nalapales , poczytaj o instalacjach i pozniej sie wypowiadaj