Podczas odpalenia silnika zaczyna nim strasznie telepac i szarpac , co to moze byc ?
Podczas odpalenia silnika zaczyna nim strasznie telepac i szarpac , co to moze byc ?
RAFAŁ ...![]()
Czytałeś już temat o podobnych objawach, które mają niektórzy użytkownicy 159 ?
nie , nie mam czasu ostatnio cokolwiek czytac , wczoraj i moze ze dwa razy mi sie to przydarzylo , chcialem spytac czy moze mial ktos podobny problem i jak go rozwiazal ewentualnie .
RAFAŁ ...![]()
ja mam podobny problem, ale tylko gdy odpalam ciepły silnik - na zimnym (zupełnie) tego nie ma. Pomaga włożenie kluczyka, odczekanie 20s i odpał.
no spoko ale co jest tego przyczyna ?
RAFAŁ ...![]()
Przyczyn może być dużo, poduszka pod silnikiem, nie wiem jakie masz odczucie bo np. jak wydaje się po głosie że nie pali na wszystkie gary to może wtrysk leje, moze tylko przepustnica brudna i EGR, musisz zacząć rozbierać, albo przynajmniej zobaczyć jak chcesz to zrobic narazie samemu to podłączyć prosty interfejs FES i popatrzyć jak wyglądają korekty wtrysków, jakie błędy zanotował Komputer.
Zacznij od podmiany na próbę akumulatora na sprawdzony i z dużym prądem rozruchu. To zmniejszy na pewno telepanie ale raczej do końca nie wyeliminujesz tej przypadłości. Poniżej masz link do opisu mojej walki z rozruchem
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...tml#post593872
zdarza sie sie to bardzo sporadycznie , i zawsze na zimnym silniku jak auto dlugo postoi
RAFAŁ ...![]()