Czy plyn hamulcowy Motul o specyfikacji zgodnej z oryginalnym Tutela bedzie dobrym zamiennikiem? z tym ze Motul ma nizsza temp wrzenia o 25st i nie wiem czy to nie bedzie problem?
Czy plyn hamulcowy Motul o specyfikacji zgodnej z oryginalnym Tutela bedzie dobrym zamiennikiem? z tym ze Motul ma nizsza temp wrzenia o 25st i nie wiem czy to nie bedzie problem?
A po co zmieniać na gorszy? To może lepiej motula 5.1 zalej.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Pod jakim względem Motul DOT4 jest gorszy od Tutelli TOP4?
piotriix a co ta temperatura wrzenia wnosi?, zalałem jakieś 5 lat temu alfę motulem .4 i nic się nie dzieje, śmiga bez problemu. Jakieś mnie niespodzianki czekają? czy tylko książkowo, broszurowe biadolenie?
Układ hamulcowy podczas hamowania jak wiadomo się nagrzewa, a razem z nim płyn jak go zagotujesz to Ci po prostu pedał wpadnie w podłogę dlatego płyn nalezy wymieniac zgodnie z zaleceniami producenta. Im dłużej nie zmieniamy płynu tym bardziej spada jego temperatura wrzenia ponieważ płyn jest bardzo higroskopijny. Ja moge polecić ATE Typ 200 wysoka temperatura wrzenia w miarę przyzwoita cena mam takiego zalanego u siebie. Zalecana przez ATE wymiana co 3 lata.
Opiszę na sobie.
Trzy dobre dohamowania z 170 prawie do 30 i sprzęgła nie ma./1/4 mili Częstochowa/
Potem za radą Łysego zmieniłem na motula 5.1 i na tarcze frezowane i nie żałowałem .
Teraz też mam 5.1
Wolę zmienić co 2 lata płyn niż się stresować na autostradzie.
Przypadek sasiada - 27 st i bluzga k....a hamulców nie mam.
Poprostu mu zamarzły.
Po wymianie płynu wszystko wróciło do normy.
To samo tyczy się płynu do chłodnicy olejów w skrzyni i itd.
Pewnych spraw się nie da przeskoczyć.
Mus to mus.
Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 18-05-2012 o 09:27
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest