no pany tak jak w temacie .Mam egr sprawny ludzie wypisuja na forum ze jak sie zaslepi to ma lepszego buta i ze mniej pali ,inni mowia zeby nie zaslepiac.Jak to jest u was ?
no pany tak jak w temacie .Mam egr sprawny ludzie wypisuja na forum ze jak sie zaslepi to ma lepszego buta i ze mniej pali ,inni mowia zeby nie zaslepiac.Jak to jest u was ?
Ja mam zaśpepiony w swojej 166 i jakoś auto żyje i ma się dobrze. Buta większego nie zauważyłem - spalanie oscyluje w granicach 6,6-7,5 wg ics... Temat rzekaaaaa poruszany "kilka razy" . Ja bym zaślepił bo wole jak silnik dostaje świeże powietrze a nie jakiś syf ze spalinami...
Eko to moze być toyota albo hyundai ale nie AR..
[C
chciał bym zobaczyć wypowidzi tych co odradzają zaślepienie.
czy moge go zaslepic w w miescu czerwonego kolka czy musze tam gdzie jest niebieskie kolko?i czy moge zaslepic go zaslepka z puszki od piwkaczy musze koniecznie kupowac specjalna zaslepke w calosci? Aha i jeszcze jedno calkowicie zaslepiac czy nie.silnik 1.9 obrazek z google znalazlem dlatego 2.4 ;p
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob..._poradnik.html
http://www.forum.alfaholicy.org/147_...rculation.html
każdy myśli, że jest pierwszym, który pyta o daną rzecz,
nie chce się poszukać, co?
nie zakładaj bezsensownych tematów
ludzie wiem co i jak z zaslepieniem tyle ze zazwyczaj ludzie pisza zeby zaslepiac tam gdzie jest niebieskie kolko na fotce powyzej ... a dlaczego nie moge zaslepic go tam gdzie jest czerwone? znalazles odpowiedz na to pytanie na forum bo ja nie.Jezeli znalazles to gratuluje .
Wszystkie pytania odnośnie EGR powinny być zadawane w temacie, który podałem. Ciężko to zrozumieć?
Jakbyś poczytał trochę, to byś wiedział, że wielkiej różnicy miejsce zaślepienia nie robi. Kto mówił, że nie możesz zaślepić przy samym kolektorze wlotowym?
W tym przypadku to nawet bardziej wskazane, bo nie zwiększa się niepotrzebnie objętości kolektora.
Ostatnio edytowane przez mac!ek ; 24-08-2012 o 16:35
Ją mam w miejscu czerwonego kółka,od kolektora nie mogłem śrub odkręcić