Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Podkładka pod koło dojazdowe

alfa 159
    Gość

Domyślnie Podkładka pod koło dojazdowe

Witam.Wymieniłem zestaw naprawczy koła na zapasowe koło dojazdowe z czym wiąże się teraz oczywisty problem mocowania tego koła we wnęce bagażnika bez stosownej chyba styropianowej podkładki. Czy ktoś z Was "przerabiał" podobny problem?

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał alfa 159 Zobacz post
    Witam.Wymieniłem zestaw naprawczy koła na zapasowe koło dojazdowe z czym wiąże się teraz oczywisty problem mocowania tego koła we wnęce bagażnika bez stosownej chyba styropianowej podkładki. Czy ktoś z Was "przerabiał" podobny problem?
    U mnie poprzedni właściciel włożył koło dojazdowe zamiast zestawu naprawczego i koło po prostu leży na swoim miejscu. Widzę jednak dwa drobne problemy:
    – wykładzina bagażnika nie jest wystarczająco sztywna
    – jest spory hałas na tylnych siedzeniach dobiegający z bagażnika (SW) – nie wiem czy to kwestia właśnie braku odpowiedniego wyciszenia miejsca gdzie jest koło, czy taka przypadłość każdego kombi. faktem jest, że na autostradzie z tyłu trudno rozmawiać.

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

U mnie również poprzedni właściciel wymienił zestaw naprawczy na koło dojazdowe... W sumie dobrze zrobił. Mam oryginalny stelarz styropianowy. Na allegro takie coś kosztuje grosze i w Twoim przypadku rzecz niezbędna, moim zdaniem.