Witajcie,
dzisiaj, grzebiąc trochę przy czyszczeniu overboosta i vgt natknąłem się na taką wtyczkę blisko ścianki grodziowej...
wie ktoś z Was co to może być? bo u mnie wisi sobie luźno
i druga sprawa. Odpiąłem też jedną obejmę i wysunąłem przepływkę, żeby ją obejrzeć od środka. Ku mojemu zdziwieniu, ktoś wcześniej wyłamał kratkę z jednej strony, co zaczęło nabierać sensu.
Autko bowiem moim zdaniem ma bardzo słaby dół i czasem je przydusza w okolicach 1,5-2tys obr. oraz puszcza czarne bąki. Zastanawiałem się właśnie, czy to ona nie będzie powodowała problemu.
Pytanie teraz jak to jest w końcu z tym numerem przepływki Boscha, bo już zgłupiałem :/ ja mam "618" końcówkę, ale nie mam pojęcia, czy z taką wychodziła. Nie chodzi mi tutaj o maksymalne cięcie kosztów, tylko o zrobienie tego zgodnie ze sztuką. Jeżeli faktycznie do 1.9jtdm 8v jest "861" to ją wezmę, tylko czy to ma sens?
Niebawem powinien przyjść do mnie czytnik OBD ELM327, więc spróbuję zbadać funkcjonowanie tej, którą mam obecnie, ale jeszcze nie wiem co zrobić w przypadku, gdy okaże się, że nie pracuje tak, jak należy.
p.s. DPF jest wycięty a EGR zaślepiony