Hej,
nie będę mnożył tematów więc będzie jeden do kilku spraw
Od piątku jestem posiadaczem własnego kabla ELM i FES 2.6 reg.
no to zacząłem testować i się bawić
1. były dwa błędy U1601 oraz B1016
co do pierwszego to wyczytałem że może mieć coś wspólnego z niskim napięciem instalacji - To by się zgadzało
drugi nic mi nie mówi - wyjaśnienie przekaźnik tylnej ogrzewanej szyby.....
Błędy po kasowaniu się pojawiały wymiennie w dniu wczorajszym. Dziś po ładowaniu aku żaden nie wystąpił
Może to głupio zabrzmi, ale czy 147FL z większym wyświetlaczem ma kontrolkę aku i niskiego ciśnienia oleju ?? wg instrukcji obie kontrolki powinny się pojawić podczas odpalania samochodu na wyświetlaczu. Auto mam od niedawna, ale do tej pory nic takiego nie zauważyłem![]()
Wiadomo, że te kontrolki są dość istotne....
w FES jest opcja włączanie kontrolki niskiego ciśnienia oleju jako testu.... No i nie działa.
Bez problemów udało mi się uruchomić test wskaźnika temp cieczy chłodzącej, awarii silnika czy wody w filtrze paliwa.....
Co do FES to nie znalazł mi nic na temat klimatyzacji czy xenonów, tych ostatnich nie mam co prawda.... Dodatkowo nie mógł się połączyć z can setup (konfiguracja kabla/portu nie pasowała) bez problemu połączył się z can info oraz body comp. Brak połączenia był także z boot (TRW) - do czego to ?
Co może być przyczyną i czy jest możliwe że to wina kabla ?
W załączeniu co wykrył FES
Na koniec temat z innej beczki.....
jak zamknąć Belle jak nie ma aku lub całkiem padł ?
Wczoraj musiałem wyjąć padło do podładowania no i był zonk jak zamknąć autolewe drzwi mają zamek, bagażnik da się zatrzasnąć ale co z prawymi ??
Na szczęście u mnie skończyło się na ponownym włożeniu aku i zamknięciu z pilota ale co w przypadku braku zasilania ?
pozdro
a.