Witam,
Nie działa mi podgrzewanie fotela pasażera.
Czy oba fotele lecą przez ten sam bezpiecznik / przekaźnik?
Gdzie go szukać?
Podobno nagminnie padają przełączniki w fotelach, czy to prawda?
Pozdrawiam
Jarek
Witam,
Nie działa mi podgrzewanie fotela pasażera.
Czy oba fotele lecą przez ten sam bezpiecznik / przekaźnik?
Gdzie go szukać?
Podobno nagminnie padają przełączniki w fotelach, czy to prawda?
Pozdrawiam
Jarek
Podłączę się do tematu jeżeli można. U mnie włączniki działają o tyle, że diody w obu fotelach zapalają się i gasną prawidłowo. Siedzenia natomiast dalej pozostają zimne. Upalona mata grzejna w siedzeniach, czy może coś jeszcze?
Sprawdzić musisz stan maty. U mnie przy termostacie urwały się końcówki.
Wysłane z mojego GT-I9000
Przepraszam z dużym opóźnieniem ale można uznać, że temat jest załatwiony.
Okazało się, że faktycznie wystarczyło ruszyć wtyczki i wszystko działa.
Tylko jak długo... oczyść dobrze styki albo użyj lutownicy
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.
Albert Einstein
Witam
Podłącze się pod temat. Problem w aucie mojego brata wygląda następująco, otóż oba fotele nie działają, (diody nie świecą), pod fotelem pasażera wszystkie wtyczki podłączone (bodajże dwie), pod fotelem kierowcy jedna wtyczka odłączona (fotel ma podgrzewanie, elektrycznie sterowanie odcinka lędźwiczy jak to zwał) a dwie podłączone. Po wciśnięciu sterowania odcinkiem lędźwiowym nic się nie dzieje, po wciśnięciu ogrzewania fotela także, nawet dioda się nie pali, wersja auta to 156 FL czyli jak rozumiem do sprawdzenia bezpiecznik nr 8 w skrzynce, skoro ani w jednym, ani drugim fotelu nie świeci się dioda. Czy poza bezpiecznikiem, jest jeszcze jakiś przekaźnik sterujący fotelami?
Sprawdzić czy dochodzi napięcie do wtyczki od zasilania matami - wtyczka z dwoma pinami zasilanie i masa. W mojej wersji jest jeszcze druga identycznie wyglądająca wtyczka z trzema pinami na czujniki cofania.
Poza tym polecam temat:
http://www.forum.alfaholicy.org/156/...ie_grzeje.html gdzie opisywałem mój problem i wymianę maty pod dupskiem.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM