Witam ! Chcialbym wam przedstawic moj problem z moja Alfa 156 2000r 2.0 z instalacja gazową . Otoz spalanie w niej jest masakrycznie wysokie w granicach 16-17l obojetnie czy jade na gazie czy na benzynie,dodam ze na benzynie chodzi ok,lecz na gazie strasznie zamula-tak jakby chodzila na 3 cylindrach ;/ . Do tego ma problem z odpalaniem gdy silnik jest zimny,trzeba dlugo krecic aby odpalil .Niedawno zostaly wymienione swiece wraz z przewodami lecz to nic nie dalo,sonda lambde tez sprawdzalem i jest ok . Bylem tez u mechanika aby zobaczyc co z tym gazem jest,pierwsze jego slowa padly na wtryskiwacze ale wymienilem u niego na nowe na chwile lecz bylo to samo,filtr gazu tez zostal wymieniony .. Pod komputer tez sie podlaczal lecz nie mogl ustawic tak aby bylo dobrze ;/ wrecz przeciwnie bylo gorzej wiec kazalem mu zrobic na takie parametry jakie juz byly . Macie jakies pomysly co moze byc zwiazane z tymi problemami . Dodam ze stala ona przez jakis miesiac nieodpalana z powodu mojego wyjazdu(ale chyba to nie mialo na to wplywu) chodz nie jestem pewien . Prosze o jakies rady ...