Witam. Tj w temacie, czy czujniki abs różnią się wtyczkami bądź innymi rzeczami ? Posiadam Alfę 147 1.6 TS i cały komplet (zwrotnice, piasta, łożysko, czujnik abs itd) kupiłem od innej 1.6 TS. Bez problemu można będzie to podmienić?
Witam. Tj w temacie, czy czujniki abs różnią się wtyczkami bądź innymi rzeczami ? Posiadam Alfę 147 1.6 TS i cały komplet (zwrotnice, piasta, łożysko, czujnik abs itd) kupiłem od innej 1.6 TS. Bez problemu można będzie to podmienić?
Wg katalogu zmiana czujników nastąpiła w 11/2002. Jeśli oba auta są z okresu przed lub po to moim zdaniem czujniki będą pasować.
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Dzięki za odpowiedź. Nie wiesz może czy białe wtyczki były do 11/2002 czy czarne ? Zamówiłem z czarnymi wtyczkami i teraz się boję, że jednak mogę miec na białe. Auto z 2001 roku.
Wziołem stary nr Bosch i wyszło coś takiego:
http://www.google.pl/imgres?q=026500...r:42,s:0,i:211
więc powinno być ok
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Witam,
Czy zwrotnica z łożyskiem tarczą i zaciskiem hamulcowym od 1.9 jtd 115km będzie pasować do 1,6 ts 105km z tego samego rocznika?
Ja ostatnio kompletowałem nowe czujniki do mojej.. to mam rocznik 2001 i mam białe wtyczki.. zresztą łatwo to sprawdzić.. pod wykładziną w bagażniku się je wpina.. a przednie przy mcpersonach..
Swoją drogą cholernie drogi nówki są.. i ciężkie do zdobycia..