Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Prośba ocena Alfy Romeo GT

adi000
    Gość

Domyślnie Prośba ocena Alfy Romeo GT

Witam,
    Chciałem Was prosić o ocenę tego modelu GT:
    -> http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-1-9-...C28110864.html

Pytanie, czy autko nie ma zbyt wygórowanej ceny? Brak nawigacji, czujników parkowania, skóry.
    Ogólnie interesuje mnie model z roku 07' 08' Z silnikiem diesel 1.9 150KM. Jeśli chodzi o wyposażenie to przede wszystkim skóra, czujniki parkowania, dodatkowo ewentualnie może być nawigacja, czy xenon.
    Pytanie jaka orientacyjnie może być cena dobrze utrzymanego modelu z takim wyposażaniem? Przy zakupie na co powinienem zwrócić największą uwagę?
    Pozdrawiam!

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9JTD

Domyślnie

jeśli przebieg oryginalny + Q2, to nie jest to wygórowana bardzo cena.
    Ja jak szukałem na początku, to wszystko pow. 30tys wydawało mi się drogie, dopiero jak zobaczyłem ceny GT na portalach niemieckich, zszedłem na ziemię ile kosztuje DOBRY egzemplarz.

Natomiast dziwne bardzo jest to, że przy Q2 brak czujników z tyłu. Dodatkowo chyba felga 18' (dla mnie kamikadze na PL drogach) oraz jeśli handlarz nie pisze że bezwypadkowy to coś jest na rzeczy

Użytkownik Rowerzysta Avatar BREITLING
    Mieszka w
    GPU/GSP
    Auto
    GranTurismo JTDm, ML V8 by AMG

Domyślnie

Nareszcie GT które wygląda na normalne. Też kiedyś oglądałem taką wersję i to wnętrze wygląda bardzo spoko, osobiście wolę skórę ale lipy nie ma, jest bardziej sportowo.

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

z doświadczenia wiem, że nie warto patrzeć na takie rzeczy jak brak skóry. Ja sie uparłem też, aby była skóra no i mam. I nie chodzi mi o to, że skóra mi sie nie podoba, bo jak wspomniałem sam chciałem tylko ze skórzaną tapicerką. Lepiej kupić dobry egzemplarz, zadbany i sprawdzony i skórzane fotele samemu sobie wstawić. W dobrym stanie dostaniesz na alle do 1000, a swoje opchniesz za ponad 500. Dużo nie tracisz. Co do ceny, to przebieg jest stosunkowo normalny, rocznik dobry no i to Q2 jest sporym plusem. Fajny bajer to wielofunkcyjna kierownica- ten egzemplarz też ma, więc fajnie. ogólnie autko wydaje się wdzięczne i zdrowe 18" felgi to troche dużo na polskie drogi, ale nie ma chyba aż takiej tragedii. Mój znajomy ma BMkę 7 z 20" i też jeździ i to cały rok ale fakt faktem- znając swój styl jazdy ja bym się trochę bał jeździć na 18" ale nie mówię, że kiedyś nie spróbuję

adi000
    Gość

Domyślnie

Pytanie jeszcze o dpf. Wiem, że niektóre modele mają inne nie. Czy istnieje możliwość sprawdzenie tego przez powiedzmy odczytanie jakiegoś symbolu/liczby na tabliczkach informacyjnych np na drzwiach? Bez powiedzmy zaglądania pod auto? Chodzi o to żeby wiedzieć czy filtr jest/był kiedyś tam?

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

rocznik ? nr silnika ?
    vin ?

adi000
    Gość

Domyślnie

Rocznik 07' lub 08'? W każdym modelu na każdy rynek były już z filtrem dpf?
    Pytanie drugie, czy ewentualne pozbycie się problemu dpf'a przez emulator jest bezpieczna dla komputera i całego autka?

Użytkownik Rowerzysta Avatar fivety
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo GT veloce base selective

Domyślnie

Ja mam felgi 18 i jak jeździsz uważnie to nie ma tragedii, fakt że trochę twardo ale już taki urok tego auta, a prezentuje się bez porównania.