Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: zawieszenie

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Sanok
    Auto
    alfa 155 1.8 wersja formuła . alfa 166 2.5 v6 .Obecnie alfa 156 q4 crosswagon

Domyślnie zawieszenie

Witam , wczoraj w 156 1.8 ts wymieniałem zawieszenie przednie tz , amortyzatory,wahacze, oraz gumy na stabilizatorze. po złożeniu wszystkiego do kupy wyjechałem z garażu skręciłem w prawo i coś ociera podczas skręcania . po wstępnej diagnozie stwierdziłem z to ociera drążek stabilizatora o to zgrubienie na pół osi . podpowiedzcie dlaczego tak się dzieje , może ktoś miał taki przypadek ???

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    156 jtd - kartofel ;)

Domyślnie

ja miałem dokładnie to samo jakieś dwa tygodnie temu jak wymianiałem zaiweszenie pomogło skrócenie gwintu na łączniku stabilizatora ale czemu tak się dzieje nie mam pojecia ( chociaż sądze iż może to wynikać z tego iż przesunął mi się stabilizator przy wymianie gum w strone prawego koła i sta teraz łącznik stabilizatora jest bliżej teog odważnika na półosi.). z tego co się zorientowałem to więcej osób miało ten problem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar alfaNl
    Mieszka w
    Nederland
    Auto
    selespeed

Domyślnie

tak jak wyżej spróbuj poluzować śruby na gumie od stabilizatora i przesunąć cały stabilizator w drugą stronę

Mieszka w
    Sanok
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał demonobiker Zobacz post
    ja miałem dokładnie to samo jakieś dwa tygodnie temu jak wymianiałem zaiweszenie pomogło skrócenie gwintu na łączniku stabilizatora ale czemu tak się dzieje nie mam pojecia ( chociaż sądze iż może to wynikać z tego iż przesunął mi się stabilizator przy wymianie gum w strone prawego koła i sta teraz łącznik stabilizatora jest bliżej teog odważnika na półosi.). z tego co się zorientowałem to więcej osób miało ten problem.
    mi nie ociera gwint na łączniku tylko sam stabilizator , a mogła sie kołyska inaczej ustawić ???bo też była wyciągana . to zaraz spróbuje coś ten stabilizator przesunąć i dam znać czy pomogło

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    156 jtd - kartofel ;)

Domyślnie

mogła poprostu go przesuń jak poluzujesz powinno sie dać chociaż gumy mogę go mocno trzymać...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar wador
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD CF2

Domyślnie

witam niedawno tez miałem wymieniane zawieszenie z przodu wahacze , gumy na stabilizatorze , i mam dokładnie ten sam problem przy pełnym skręcie w prawo też coś ociera podpowiecie jak popuścić i przesunąć stabilizator ponieważ wolałbym to sam zrobić niż oddawać do mechanika

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    156 jtd - kartofel ;)

Domyślnie

musisz poluzować cztery sruby po dwie z każdej strony na gumach stabilizatora. są one w otworach w "wózku" i popchnąc go w stronę lewego koła, skecić i tyle. zdjęcie gdzie suzkać śrub znajdzie pod tym linkiem:
    http://www.squadracorse.pl/viewtopic...0863ad23fff90e

spokojnie ogarniesz to bez kanału, ja wymienieałem te gume ze zwykłego podnośnika i dało radę
    powodzenia

Użytkownik Pirat drogowy Avatar wador
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD CF2

Domyślnie

wielkie dzięki za konkretną odpowiedz w sobotę będę miał wolne to się za to wezmę bo strasznie to denerwujące autko prawie ogarnięte i taka pierdoła psuje radość z jazdy jeszcze raz dzięki

Mieszka w
    Sanok
    Auto

Domyślnie

no faktycznie to śruba od łącznika stabilizatora tarła o to zgrubienie na pół ośi , tak jak koledzy pisali wyżej poluzowałem stabilizator i przesunąłem no i jest git ale cały czas sie zastanawiam dlaczego tak sie dzieje po wymianie elementów zawieszenia ????????