Witam, chciałbym wyrzucić katalizator z mojej AR 147 1.6 TS 105km. Jakie są dobre rozwiązania na to?
Witam, chciałbym wyrzucić katalizator z mojej AR 147 1.6 TS 105km. Jakie są dobre rozwiązania na to?
Kolego kiedys wyciął i założył strumienice
a takie pytanko po co ??![]()
Kolejna alfa kolejne problemy
pewnie po 5 kunia więcej Panie - efekt placeboChyba że kolega ma zapchany to inna bajka
Mój właśnie jest zapchany, rozleciał się i dzwoni już niemiłosiernie i też chciałbym go wyciąć i zastąpić jakimś innym tylko nie wiem jakim. Nie chcę strumienicy ani rury tylko coś co by przypominało oryginał i nie sprawiło że auto będzie głośniejsze lub pojawi się jakiś dziwny dźwięk. Czy możecie coś polecić?
No właśnie jest zapchany. Na 5km mi nie zależy.
ja mam puste puszki i moze ciut głośniej "ryczy"w sumie ma też małą nieszczelnośc w wydechu przez to mam głośniej ale w sobote demontuje wydech jak po spawam ładnie to dam znać jak zachowuje się alfina bez katalizatorów ewentualnie cos tam nagram
![]()
Syn mojej kolezanki z pracy miał kompletnie zapchany katalizator. Skończyło się to tym, że przegrzał głowicę.... wyszło na to, że wymienił cały silnik bo taniej. Peugeot 20
![]()
A co z sondami lambda?
jeśli chcodzi o sondy to maja na biegu jałowym po rozgrzaniu nie stety płaski wykres jedna na bogato druga na ubogo przy dawaniu gazu zaczynają pracować jak powinny... za pewne za szybki przepływ spalin na biegu jałowym