Po praniu tapicerki brak reg. lusterekdodam że panel w drzwiach wyczyszczony...
Gdzie szukać zasilania?
może jakieś propozycje???
Po praniu tapicerki brak reg. lusterekdodam że panel w drzwiach wyczyszczony...
Gdzie szukać zasilania?
może jakieś propozycje???
Do prania tapicerki z doświadczenia wiem, że trzeba zdejmować panele. Nie są one tak dobrze zabezpieczone przed wilgocią jak w innych autach. Po praniu w myjni miałem panel do wymiany i czyszczenie styków nic nie dało.
A czy ktoś mądry się znajdzie kto powie mi który bezpiecznik i gdzie on się znajduje jest odpowiedzialny za regulacje lusterek???
dodam że są martwe nie że przerywają nie łączą czy coś podobnego...po prostu są martwe ....szyby po czyszczeniu jak ta lala lepiej chodzą niz przed praniem tapicerki
Pozdrawiam
Masz jeden bezpiecznik, który odpowiada za moduł sterowania drzwiami i zapłonem więc jeżeli padł by Ci bezpiecznik to nie uruchomiłbyś nawet samochodu.
Zobacz w instrukcji, który to jest bo jest wymieniony w tabelce z opisem bezpieczników. Teraz dokładnie nie pamiętam bo instrukcje mam w samochodzie.
- - - Updated - - -
Jeżeli chciałbyś drążyć temat to może umów się z kimś z okolicy co ma 159 i podepnij drugi panel i sprawdź. Trwa to kilka minut.
- - - Updated - - -
Jeszcze jedno przyszło mi do głowy. Sprawdź kostkę pomiędzy słupkiem przednim a drzwiami kierowcy. Może złapała wilgoć.
A jak sie dobrac do tej kostki miedzy drzwiami a słupkiem????
Podepnę sie pod temat, chociaż mam problem innej trochę natury z regulacją lusterek.
Otóż nie działa mi regulacja lusterka we wszystkich płaszczyznach, i zastanawiam się, czy to może po prostu wina mrozu, czy coś się zepsuło.
Jak zrealizowana jest regulacja tych lusterek? Osobny silniczek do każdej płaszczyzny, czy tylko jeden?
Odpowiem sam sobie
Winne okazały się zaśniedziałe styki w panelu sterowania lusterkami. Przeczyściłem i wszystko już działa jak powinno.
Ostatnio edytowane przez paw2x ; 03-01-2015 o 20:51
Podłącze się do tematu bo dziś okazało się że nie chce mi działać sterowanie lusterkami. Po chwili zabawy pasażera zaczęło działać. Jednak lewe nadal nie działa. Czego to może być wina? Panel odpada gdyż prawe działa. Bezpiecznik jest pewnie na całe sterowanie. Z góry dzięki za pomoc.