Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Prędkościomierz

Anuszka BG
    Gość

Domyślnie Prędkościomierz

Witam, mam problem z prędkościomierzem, mechanik grzebał w bezpiecznikach pod kierownicą od tamtego momentu nie działa prędkościomierz, bezpieczniki były jeszcze raz sprawdzone i wszystkie są ok, a prędkościomierz nadal nie działa. Proszę o pilną pomoc jak naprawić ten prędkościomierz? z góry dziękuję za info.

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 było

Domyślnie

sprawdz czy w kompie działa Ci speed limit funkcja mozna ustawic ja np na 50 km na godzine i jak pojedziesz tyle za piszczy i pokaze ikonke osiągniecia limitu. a jak nie działa to znaczy ze cos nie tak musisz podłączyć kompa aby sprawdzić.

Sygnał dla komputera idzie z jednego z czujników ABS, zdażało sie też ze też ze wyczyszczenie styku czujnika pomagała. Nie pamiętam tylko, które to bylo koło może ktoś podpowie

Użytkownik Romeo Avatar SocikZero4
    Mieszka w
    Pszczyna
    Auto
    Alfa Romeo 145 1.6 Boxer/ Alfa Romeo 147 1,9 JTD 2002r

Domyślnie

jesli działa speed limit, licznik normalnie kilometry nalicza i na kompie pokazuje predkość pojazdu to najprawdopodobniej padł Ci program w liczniku z tego co gadalem z elektronikiem to zdarzalo sie w tych modelach. sam mam to samo koszt miedzy 80 a 150zl jak ma ktos ogarniete programowanie. sam mam to samo ale jakos od poltora roku nie mam czasu z tym zajechac;p

Anuszka BG
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał SocikZero4 Zobacz post
    jesli działa speed limit, licznik normalnie kilometry nalicza i na kompie pokazuje predkość pojazdu to najprawdopodobniej padł Ci program w liczniku z tego co gadalem z elektronikiem to zdarzalo sie w tych modelach. sam mam to samo koszt miedzy 80 a 150zl jak ma ktos ogarniete programowanie. sam mam to samo ale jakos od poltora roku nie mam czasu z tym zajechac;p

Speed limit działa.

Użytkownik Romeo Avatar Grand231
    Mieszka w
    Rybarzowice
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9mJTD 16 V 150 KM

Domyślnie

No to zostało programowanie prędkościomierza, podjedz do jakiegoś dobrego elektronika - tylko broń boże do jakiegoś wioskowego speca co nigdy nie miał do czynienia z bellą.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa 147 1.9 jtd 2001r.

Domyślnie

U mnie nie działa prędkościomierz i nie wiem do tej pory co z tym się stało, a mianowicie:
    -kilometry mi nalicza,
    -abs działa,
    -podłączyłem auto do kompa i jak jechałem autem to prędkość na kompie pokazywało ale licznik prędkości nawet nie drgnął,
    -zrobiłem test licznika i wskazówka ruszyła się dwa razy do oporu więc licznik działa.
    Może mi coś podpowiecie?
    Z góry dzięki

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Alfa Romeo 159 Ti

Domyślnie

Witam.Podłączę się pod temat.Ja mam problem tego typu iż wskazówka prędkościomierza nie działa. Km te dolne co się kasują 999km nabijają się tak szybko jak sekundy,ale na głównym pomiarze km nic nie dodaje.Reszta kontrolek normalnie się zapala itd.
    AR 156 1,9JTD 99r