• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Kod do nawigacji, odblokowania ICS

jarek1986

Nowy
Auto
AR 166 busso / AR 166 jtdm / AR 166 jtd / AR 156 jtdm / AR 156 jtd / AR 147 jtdm
witam po wymianie aku straciłem nawigację.wiem że nie działa w Polsce ale skoro jest to niech działa chociaż reszta europy.Oczywiście przed wymianą akumulatora wszystko działało.Mam kody do ics-a i ten do odpalania i programowania kluczy ale nie wiedziałem że do navi też potrzebny jest kod.
Próbowałem już 0000,4444,ten do ics-a i nie działa.po trzy krotnym wprowadzeniu ics się zawiesza na 7 albo 8 minut i mogę w tedy tylko zadzwonić na 112.Ma ktoś jakieś pomysły?

witam po wymianie aku straciłem nawigację.wiem że nie działa w Polsce ale skoro jest to niech działa chociaż reszta europy.Oczywiście przed wymianą akumulatora wszystko działało.Mam kody do ics-a i ten do odpalania i programowania kluczy ale nie wiedziałem że do navi też potrzebny jest kod.
Próbowałem już 0000,4444,ten do ics-a i nie działa.po trzy krotnym wprowadzeniu ics się zawiesza na 7 albo 8 minut i mogę w tedy tylko zadzwonić na 112.Ma ktoś jakieś pomysły?

Musisz się udać do ASO i kupić kod.

kupić? za darmo to bym wziął ;)

branie pieniędzy za coś stosunkowo bez użyteczne jest nieco niepoważne.Ale mam małe znajomości w legnickim aso to sprawdze co da sie zrobić

Ale mam małe znajomości w legnickim aso to sprawdze co da sie zrobić

Raczej nie wiele zdziałasz, bo kody są po prostu zamawiane bezpośrednio przez FAP. Sam miałem tą wątpliwą przyjemność. Niestety z ICS'a BE2569 da się wydobyć kod radia, ale nie nawigacji. Na miejscu są w stanie od ręki wygenerować jedynie kod do immo, w celu awaryjnego odpalenia auta na serwisie.

4444 zawsze był uniwersalny. Nie miałem karty kodowej i tego używałem.

w starej alfie działał mi 0000 z tym że do ics-a a nie navi

do navi też mi działał 4444

Witam podepnę sie pod temat. U sprawa wygląda tak. Po wymianie aku też straciłem navi. Z tym, że ja kod posiadam, nie wiem tylko gdzie go wpisać. Po pierwszym włączeniu ics po wymianie aku pojawiła się tylko opcja odblokowania ics natomiast nic o navi. Gdzie mam wpisać ten kod żeby odblokować navi?

branie pieniędzy za coś stosunkowo bez użyteczne jest nieco niepoważne.Ale mam małe znajomości w legnickim aso to sprawdze co da sie zrobić

u mnie też do ics-a było 4444, w aso ściągną Ci z centrali ale przyjemność to ok 350 zł pewnie przy navi są podobne koszty

Raczej nie wiele zdziałasz, bo kody są po prostu zamawiane bezpośrednio przez FAP. Sam miałem tą wątpliwą przyjemność. Niestety z ICS'a BE2569 da się wydobyć kod radia, ale nie nawigacji. Na miejscu są w stanie od ręki wygenerować jedynie kod do immo, w celu awaryjnego odpalenia auta na serwisie.

Da się, ale gdybym to miał wycenić, to będzie drożej niż w ASO.

Jeszcze raz podpinam się pod temat. Po wymianie aku wpisałem kod do ics i wszystko jest ok. Natomiast co z kodem do navi?? Gdzie mam go wpisać? Czy muszę jeszcze raz odpiąć aku i przy pierwszym uruchomieniu wpisać kod do ics i jednocześnie navi, czy mogę zrobić to teraz?? Proszę o rady. Na forum nigdzie nie znalazłem tego wątku.

jeśli nie masz navi to nie zapyta Cię o kod.

Jeszcze raz podpinam się pod temat. Po wymianie aku wpisałem kod do ics i wszystko jest ok. Natomiast co z kodem do navi?? Gdzie mam go wpisać? Czy muszę jeszcze raz odpiąć aku i przy pierwszym uruchomieniu wpisać kod do ics i jednocześnie navi, czy mogę zrobić to teraz?? Proszę o rady. Na forum nigdzie nie znalazłem tego wątku.

Są dwa oddzielne okienka na kod ICS i kod navi:
http://www.forum.alfaholicy.org/car_audio/2590-problem_z_kodem_ics-3.html

Mam navi. Kolego szerszeń czytałem ten temat. Właśnie do tego zmierzam. Załączone foto pokazuje obraz pierwszego uruchomienia ics po odcięciu i ponownym podaniu zasilania ( tak to wyglądało u mnie jak odpiąłem aku) moje pytanie dotyczy, czy muszę ponownie odpiąć aku żeby uzyskać dostęp do tego okienka z kodami, czy mogę zrobić to w inny sposób? Dodaje, że chodzi mi tylko o kod navi, który posiadam.

Ostatnia edycja:
No niestety u mnie tak nie ma. Po wciśnięciu navi woła mi o jakąś płytę cd. Przed wymianą aku wszystko było ok.

Amortyzatory
Powrót