m.in zawiasy gwintowane KW w variancie 3 mają możliwość regulacji kątów koła.
Dziwi mnie bo w kartach do ustawiana geometrii kół są podane kąty ustawienia. Jak możecie mi to wytłumaczyć.
zurzyte zawieszenie możę się mocno rozjechać.
chodzi ci o wahacze i inne części ?? u mnie ma około rok a robię rocznie ok 10 tys km, mogło by się aż tak zużyć ??
Ostatnio edytowane przez Gopcio ; 22-10-2012 o 17:22
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
Pokaż mi takowy zestawbo KW Variant 3 do Alfy nie ma żadnych camber plate'ów do regulacji kątów.. minimalnie po mocnym obniżeniu mimowolnie koła się pochylą na negatyw ale tak się dzieje w każdym gwincie również w moim FK.. ale to żadna regulacja i efekty są słabe mimo wszystko.. i sprawdziłem dogłębnie zanim kupiłem swój gwint.. żadna firma nie robi camber plate'ów do Alfy 147.. Ani KW, ani FK, Ani K-Sport, ani M-Technik, ani Bilstein
A co do problemu kolegi to szczerze się dziwie że obciera Ci nakrętka od gwintu o zwrotnice.. pokaż fotę swojego auta bo coś tu jest nie teges.. a co do fotki tej granatowej 147 to ona jeździ w Irlandii jak dobrze kojarze fotę i ma mocno kombinowane zawieszenie żeby te 19" BBS wsadzić, więc nią się nie sugeruj..
Eibach robi takie cudeńka. Kiedyś nawet z Grześkiem pisaliśmy o tym. Ogólnie bardzo cieżko dostępna sprawa ale jest.
Ja z tyłu mam na 100% regulację kątów, bo regulowałem kąt aby koła przy maks ugięciu chowały się do nadkola.
Przód to też nie problem, u góry na zwrotnicy w miejscu przykręcenia górnego wachacza robisz fasolkę i możesz regulować kąty.
Robienie fasolki to "rzeźba" więc u mnie nie wchodzi w grę.. a co do eibacha i a co do Twojego tyłu to chciałbym zobaczyć to.. bo jakoś nie wyobrażam sobie gdzie regulowałeś kąty na tyle.. bo przecież amora nie wygniesz.. chyba że ponownie masz na myśli fasolkę zrobioną ?
niestety nie mam zdjęć.
z przodu nic nie musiałem robić, koła są idelanie zgrane z błotnikiem i nic nie pociera.
KSport również ma zawieszenie do 156/147/GT z regulacją kątów. Tam masz aluminiowe górne mocowanie McPersona dzięki któremu zyskujesz regulację. Proadopodobnie tak samo jest to zrobione w KW var 3.
http://www.sklep.tgauto.pl/k-sport-a...03-street.html
gopcio
wkładałeś jakieś zamienniki typu vema ? fast ?
Ostatnio edytowane przez omen ; 23-10-2012 o 07:39