Borykam się z problemem braku mocy w AR 1.8 TS 144 KM.
Sprawa wygląda tak w obecnym stanie mojej belli fiat punto 1.4 70 KM przyspiesza znacznie szybciej , jest po prostu bardziej dynamiczny . Niezbyt smaczne to odczucie.
Gdy wcisnę gaz do dechy , alfa wgl tego czynu nie odbiera tj nie załapuję mojego żądania w natychmiastowym czasie można powiedzieć że wcale ponieważ po jakiś 2-3s ,,przyspiesza'' jest to pojęcie względne gdyż w ogóle tego nie czuć , zero dynamiki , obroty powoli rosną i mam wrażenie jakby cieżko byłoby się jej zebrać . Następnym problemem są częste szarpnięcia nie zależnie od biegu/poz.obrotów/ prędkości są to dosyć odczuwalne szarpnięcia , skomentowałbym to w następujący sposób jakby bella chciała a nie mogła śmignąć , ostatnio wychwiciłem dziwny odgłos w tłumiku kiedy puszczam gaz lub w innych sytuacjach.
Auto zostało zagazowane w 2005 r. sekwencja .
Gdy silnik pracuje na jałowym biegu słychać jego nie równa pracę wyżyny doliny , niziny odbierane są czasami tak jakby miał zgasnąć choć i to się zdarza gdy wrzucę na luz i gwałtownie zahamuje silnik kończy wtedy swoją pracę.
Naprawdę dynamika nie jest poniżej przeciętnej jest tragiczna nie czuć wgl tego strasznie długo się rozpędza.
Proszę o pomoc