Osz w mordę :/
Chyba potraktuję dziadostwo penetrantem... zobaczymy, czy zadziała.
Ta korozja lub cokolwiek to przy samych kołach występuje? Może uda się jakoś uszczelnić chałupniczą metodą...?
Osz w mordę :/
Chyba potraktuję dziadostwo penetrantem... zobaczymy, czy zadziała.
Ta korozja lub cokolwiek to przy samych kołach występuje? Może uda się jakoś uszczelnić chałupniczą metodą...?
Na początek odpuść linki, masz śrubkę pod podłokietnikiem.
Następnie możesz pryskać od strony zacisków, aczkolwiek najlepiej było by wyjąć linki i przesmarować poprzez przelanie smaru z jednej strony na 2.
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
Z tym demontażem tylu elementów wnętrza to przesadne utrudnienie prostej wymiany przez konstruktorów w nowym modelu. W 147 linki wymieniałem sam bez najmniejszych problemów. Oj widać lubią utrudniać życie właścicielom.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
pierwsza zasada...na mrozie nie zaciąga się ręcznegoi dotyczy to wszystkich aut nie tylko włoskich
![]()
Born to be wild.
Pierwsza zasada to nieuszkodzone pancerze. Jeśli woda nie ma jak się dostać to nie ma problemu.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
W 20 letniej Ibizie zaciągałem ręczny i nie było żadnego problemu
Aczkolwiek rzeczywiście dobrym zwyczajem jest niezaciąganie ręcznego zimą... nigdy nic nie wiadomo.
OK- czyli czeka mnie psikanie tu i ówdzie
ALE! Skoro linka idzie we wnętrzu auta... to znaczy, że syf zbiera gdzieś w okolicy kół, gdzie te linki "wyłażą na dwór"
Będę gmerać i napiszę co i jak!
P.S. Drift-r ! Zabieg komplikowania aut dotyczy wszystkich nowo produkowanych aut... chcą ludzi ściągać do ASO.
Nie wiem Panowie, ale ja w żadnym aucie ( zaczynając od poczciwego Fiata 126p ) nie miałem problemu z zamarzaniem ręcznego ponieważ...nie zaciąga się go przy temperaturze poniżej zera !! Nie wiem, ale od dziada pradziada zawsze mi wbijano do głowy że nie wolno i tyle. Zawsze zostawiam na biegu. także jeżeli ja nie miałem NIGDY z tym problemu, więc może skorzystać z rady? Pozdro
Alfa Romeo 146--->147-->156-->GT-->159--> Brera-->Maserati GranTurismo--> Nie ma to jak mieć plany na przyszłość